20
Mayıs
2024
Pazertesi
AYDIN

Vali Malay'ın favori muhtarı

Aydın Valisi Mustafa Malay Türkiye’nin pek çok noktasında görev yaptığını belirterek Aydın Merkeze bağlı Dağeğmir köyü muhtarı Malik Ayar (72) kadar çalışkan ve hizmet aşkı ile görev yapan bir muhtar görmediğini belirtti.


Dağeğmir köyünde yeni yapılan köy camisinin açılışına katılan Vali Mustafa Malay Muhtar Malik Ayar’ın çalışkanlığı ile pek çok muhtara özellikle gençlere örnek olması gerektiğini ifade ederek, “Muhtar Malik amca 72 yaşında olmasına rağmen köyüne hizmetten başka bir şey düşünmüyor. Herkesin emekliliğe çekildiği bir dönemde Malik amca 68 yaşında hizmet için köy muhtarlığına soyunmuş ve 4 yıldır yaptığı gayretli çalışma ile Dağeğmir köyünü yaşanası bir yer haline getirmiş. Ben şimdi Dağeğmir köyünü görünce Aydın Merkezde yaşamaktansa burada yaşamayı tercih ederim. Çünkü köyün bütün eksiklikleri neredeyse giderilmiş. Pek çok köyümüzde bulunmayan tören meydanı ihtiyacı bile düşünülerek köye kazandırılmış. Bir zamanlar katırların zor çıktığı Dağeğmir’e yapılan yol sayesinde ambulansta dahil olmak üzere her türlü araç gelebiliyor” dedi.


Dağeğmir Köyü Muhtarı Malik Ayar’da köylerinin 5-6 yıl öncesine kadar pek çok eksikliklerinin olduğunu söyleyerek, “Köyümüzdeki yoksunluklar beni gerçekten çok üzüyordu. Bunun için 2004 yılında 68 yaşında muhtarlığa soyundum. O zamanlar benim muhtarlığa soyunduğumu duyan bazı insanlar benimle alay ederek ‘Bu yaşta muhtarlık mı olur’ dediler. Ben bütün bu sözlere kulağımı tıkayıp bildiğim yolda ilerledim. Köylülerimde bana güvenince muhtar oldum ve elimden gelen tüm hizmeti köyüme getirmeye çalıştım. Benimle 4 yıl önce alay edenler köyümüzün bugün geldiği bu noktayı görünce herhalde utanıyorlardır” şeklinde konuştu.
Vali Mustafa Malay Dağeğmir köyündeki köy camisinin açılışında hizmetlerinden dolayı muhtar Malik Ayar’a çiçek vermeyi de ihmal etmedi.

iha
Yayın Tarihi : 17 Kasım 2008 Pazartesi 11:21:40


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?