31
Mayıs
2024
Cuma
AYDIN

Validen okul müdürüne fırça!

VALİ MÜDÜRE SERT ÇIKTI

Aydın Valisi Hüseyin Avni Coş, kendisinden okullarda özel güvenlik görevlendirilmesi konusunda yardım isteyen müdüre tepki göstererek, “Masa başında imza atan ya da kartvizit bastıran müdür olmaz” dedi.

Aydın Valiliği’nin iş sektörlerinin işleyişini daha etkin, daha güçlü ve özel sektörün sorunlarını çözüme kavuşturmak için planlandığı ‘Eğitim’ konulu sektör toplantısına Vali Coş ile Mimar Sinan Endüstri Meslek Lisesi Müdürü Feyzi Mercan arasında yaşanan ‘Özel Güvenlik’ polemiği damgasını vurdu. Vali Coş, okullarda polisin aldığı güvenlik önlemlerinin yetersiz olduğunu iddia ederek özel güvenlik isteyen müdüre sert bir cevap verdi.

Toplantıda söz olan Mimar Sinan Endüstri Meslek Lisesi Müdürü Feyzi Mercan, okullarda alınan güvenlik önlemlerinin yeterli olmadığını iddia ederek, “Güvenlik konusunda emniyetten yardım alıyoruz. Çocukların dağılma ve gelip gitmeleri esnasında bir çok önlemi bu sayede alabiliyoruz. Ancak okul içerisinde zaten hizmetlilerin yetersiz olması nedeniyle öğrenciler nöbet tutmak zorunda kalması eğitim yönünden de sakıncalara neden oluyor. Bu nedenle özel şirketler tarafından sağlanan güvenlik hizmetlerinden yararlanma imkanımız olabilir mi?” diye konuştu.

“Tabi tabi okul yönetimlerini de özelleştireceğiz Türkiye’de” diyerek müdürün talebine kızdığını ortaya koyan Vali Coş da, “Sonra okul müdürlerimiz sadece masa başında oturup imza atacak ya da kartvizit bastıracak. Böyle şey olmaz. Mevcut imkanlar neyse bu işin onlarla götüreceğiz. Bunları araştıracağız. Ancak mevcut imkanlar neyse; elimizde 1tane yardımcı hizmetli varsa 1 tane, 2 taneyse 2 tane, 5 tane ise 5 taneyle, Okul Aile Birliğinin hizmetlerini en iyi şekilde kullanarak bunları yapacağız. Ne yaptığınızı ne yapmadığınızı bilmiyorum ancak sizin okulunuzu özel bir incelememiz lazım. Ondan sonra bakarız. Burada kullanılmayan hiçbir potansiyel kalmayacak. Eğer bütün potansiyelinizi kullanmışsanız, elinizdeki bütün imkanları kullanmışsanız biz Bakanlıktan veya diğer kaynaklardan neler yapabileceğimizi araştırırız” diye cevap verdi.

“POLİS VE JANDARMA 24 SAAT GÖREVİ BAŞINDA”

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’nın hazırladığı ‘Toplum Yararına Çalışma Projesi’ çerçevesinde geçen yıl okullara destek verildiğini hatırlatan Vali Coş, projenin 2’inci etabında yerel yönetimlere destek verildiğini kaydetti. Özel güvenlik talebinin ayrı bir konu olduğunu savunan Coş, şöyle konuştu: “Bu konunun ayrı bir şekilde değerlendirilmesi lazım. Ancak 115 ve 156 polis ve jandarma ihbar telefonları her yerde bütün ihbarlara ciddiyetle ele alıp, değerlendirmektedir. ‘Alo’ dediğinizde kısa bir süre içinde ekiplerimizin intikal etmesi mümkündür. Şüpheli durumları, problemleri, dikkat çekici durumları aydın birer vatandaş olarak polise ve jandarmaya duyurursak; güvenlik hizmetleriniz sadece güvenlik görevlilerinin işi olmadığı ve buna destek vermemiz gerektiği bilincinde davranırsak o zaman kolluk kuvvetlerimizin işi kolalaşır”

VALİ MÜDÜRE SERT ÇIKTI
VALİ MÜDÜRE SERT ÇIKTI
İHA
Yayın Tarihi : 17 Mart 2010 Çarşamba 10:36:05
Güncelleme :17 Mart 2010 Çarşamba 10:39:29


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?