20
Mayıs
2024
Pazertesi
AYDIN

Validen rahatlatan açıklama

VALİ COŞ’TAN RAHATLATAN AÇIKLAMA

Aydın merkezde bir firmaya ait işletmede zehirlendiği öğrenilen yaklaşık 60 adet büyükbaş hayvanın etinin kesilerek piyasaya sürüldüğü iddiaları karşısında Aydın Valisi Hüseyin Avni Coş yaptığı açıklamayla herkesi rahatlattı.

Geçtiğimiz günlerde bir firmaya ait işletmede zehirlendiği öğrenilen yaklaşık 60 adet büyükbaş hayvanın etinin kesilerek piyasaya sürüldüğü iddia edilmiş ve hayvanların kesildiği Tarım İl Müdürlüğü tarafından doğrulanmıştı.

Konuyla ilgili açıklama yapan Aydın Valisi Hüseyin Avni Coş, iddiaların kendilerine ulaştığı an olayla ilgili inceleme başlatarak konuyu araştırdıklarını söyledi. Bilinmeyen bir nedenden dolayı hastalanan hayvanların kesildiği mezbaha da kesilen etlerden örneklerin alındığını kaydeden Vali Coş, “Bahse konuyu duyar duymaz inceleme başlattık. Ve bahse konu hayvanların etlerinden numuneler alarak laboratuar ortamında incelettik. Laboratuar ortamında yapılan incelemeden olumsuz bir sonuç çıkmadı. Etlerin tüketilmesine engel teşkil edecek bir bulguyu rastlamadığımız için etlerin piyasaya sürülmesine izin verdik” dedi.

Vali Coş, şüpheli hayvanların barındığı işletmede de Tarım İl Müdürlüğü tarafından inceleme yapıldığını açıkladı.

İHA
Yayın Tarihi : 1 Kasım 2010 Pazartesi 15:13:05
Güncelleme :2 Kasım 2010 Salı 01:43:50


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?