20
Mayıs
2024
Pazertesi
AYDIN

Validen sus emri

Aydın Valisi Hüseyin Avni Coş, illerdeki kamu hizmetleri hakkında basına bilgi ve demeç verme yetkisinin valilik makamına ait olduğunu belirtti.

Daha önce yaptığı açıklamalarla Aydın’daki kamu kurum ve kuruluşları amirlerinin basına demeç vermesine sınırlama koyan Vali Coş, bugün yayınladığı genelge ile daire müdürleri ve kamu görevlilerinin basına beyanat vermemesi yolunu tamamen tıkadı.

657 sayılı Devlet Memurluğu Kanunu’nun 15’inci maddesi uyarınca illerde kamu hizmetleri hakkında basına bilgi ve demeç verme yetkisinin valiye ait olduğunu belirten Vali Coş, “Basına doğru zamanda ve güncel bilginin verilmesi esastır. İlimizde kamu kurum ve kuruluşlarının hizmetleriyle ilgili tüm konularda basın mensuplarının bilgi almak için talep ve başvuruları Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü vasıtasıyla koordine edilerek, makamın bilgisi dahilinde yetki verilen Vali Yardımcısı veya görevli aracılığıyla yapılacaktır” dedi.

Basının istediği bilgilerin ilgili malam tarafından formatlara uygun olarak hazırlanacağını ifade eden Vali Coş, “İlimizde mevcut kamu kurum ve kuruluşlarına veya bunların her kademedeki yöneticilerine basın mensuplarının bilgi amaçlı müracaat etmesi halinde konunun önemine göre derhal ilgili Vali Yardımcısına veya Valiye en seri şekilde şifai veya yazılı bilgi arz edilecektir. Basın ve yayın kuruluşları tarafından talep edilmesi halinde aciliyet arz eden asayiş, hırsızlık, trafik kazaları, hastaneye intikal eden acil vakalar, orman yangınları, sel baskınları gibi olaylara ait ilk bilgiler il merkezinde mesai saatleri içerisinde ilgi Vali Yardımcısı, Cumartesi ve Pazar günleri de dahil olmak üzere mesai saatleri dışında ise Nöbetçi Vali Yardımcısı, ilçelerde ise Kaymakamlar tarafından verilecektir” diye konuştu.

Kamu kurum ve kuruluşları amirleri ile basın mensuplarının söz konusu genelgeye uygu olarak hareket etmesini isteyen Vali Coş, şunları söyledi: “Bir tür kamu görevi yürüten basın ve yayın kuruluşlarına zamanında, yeterli ve süratli bilgi akışını sağlayacak tedbirlerin alınması ile birlikte söz konusu bilgilendirmenin kanunda ve yukarıda belirtilen esas ve usuller çerçevesinde yürütülmesi hususunda gereğini Vali Yardımcıları, Kaymakamlar ile kamu kurum ve kuruluşları amirlerinden; bilgi edinilmesi hususunu basın ve yayın kuruluşlarımızdan önemle rica ediyorum”

 

iha
Yayın Tarihi : 12 Ağustos 2009 Çarşamba 17:03:55


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?