31
Mayıs
2024
Cuma
AYDIN

Valilik konağını bile eğitime açarım!

EĞİTİMCİ VALİ HÜSEYİN AVNİ COŞ

Aydın’ın renkli Valisi Hüseyin Avni Coş, eğitime verdiği önemi yaptığı açıklamayla gözler önüne serdi. Eğitim için hiç fedakarlıktan kaçınmadıklarını dile getiren Vali Coş, gerektiği takdirde Valilik makamını bile boşaltarak eğitim için kullanılabileceğini belirtti.

Geleceğin Türkiye’sini oluşturacak bireylerin okullarda yetiştirildiğini belirten Vali Coş, Türkiye’nin geleceğinin eğitime bağlı olduğunu kaydetti. Türkiye’de eğitimsiz hiçbir bireyin kalmaması gerektiğini dikkat çeken Vali Hüseyin Avni Coş, “Ülkemizde köyde, şehirde, mezrada hiçbir şekilde ve sebepten dolayı eğitimsiz birey kalmamalı. Ülkemizde eğitimli yetişmiş insan sayısı ne kadar fazla olursa, ülkemiz o denli yükseliş gösterecektir. Çiftçisinden, marangozuna, öğretmeninden valisine herkes işinin ehli olarak görev yapmalı. Bu doğrultuda eğitim yuvalarına büyük işler düştüğü gibi, anne-babaların da fedakar olmaları gerekmektedir. İnsanların alacak oldukları eğitimde ne gibi sıkıntı varsa biz devlet olarak çözmeye hazırız. yeter ki insanlarımız eğitime gönül versinler” dedi.

“SEN BEN TARTIŞMALARINA SON VERELİM”

Aydın’da geçtiğimiz aylarda yaşanan Adnan Menderes Üniversitesi (ADÜ) Beden Eğitimi Spor Meslek Yüksek Okulu’nun (BESYO) Aydın’dan taşınıp taşınmaması konusunda yaşanan tartışmalara da değinen Vali Coş, “Bir yüksek okulun taşınması bizim tartışma konumuz olmamalı. Bizim tartışma konumuz; üniversitemizin bünyesine ‘nasıl yeni yüksek okul, fakülte kazandırabilmeliyiz ? bu olmalı. Sen-ben tartışmalarına son vermemiz gerekmektedir. Biz BESYO için değil yeni kurulacak olan okullar için bina yapalım. Yeter ki yeni bölümler açılsın. Yeni bölümlerin açılması halinde ben Valilik makamını bile farklı bir yere taşır Valilik konağını eğitime açarız. Şunu hiçbir zaman unutmamız gerekli toplum olarak eğitim seviyemiz arttıkça, ekonomik ve kültürel seviyemizde artacaktır” şeklinde konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 26 Ocak 2010 Salı 10:42:01
Güncelleme :26 Ocak 2010 Salı 11:14:32


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?