30
Mayıs
2024
Perşembe
AYDIN

Vekil Erdem'den incir üreticisine mesaj

AK Parti Aydın Milletvekili Mehmet Erdem yaptığı açıklama ile Aydın İlinin temel ekonomik girdilerinden olan kuru incir piyasasındaki gelişmeleri yakından takip ettiklerini belirtti.


Bu yıl yaklaşık 40-45 bin ton rekolte tahmin edildiğini ifade eden Mehmet Erdem “ Üreticilerle yaptığımız görüşmelerde bu yıl yaşanan ilek sorunu sebebi ile bir miktar rekolte kaybı olduğu ifade edilmekte. Özellikle ova bölgesinde bu kayıp dağa göre biraz daha fazla olacağı gözüküyor. Geçen seneye göre bu yıl hem rekolte daha iyi;hem de kalite çok daha iyi durumdadır. Şimdi esas olan bugünlerde piyasada tatminkar fiyatın oluşmasıdır. Ancak; piyasada bir bekleyiş ve durgunluk hakim. Üreticilerle yaptığımız görüşmelerde fiyatların aşağıya çekilmek istendiği yolunda endişelerden söz edilmekte; gemi yükleme tarihinin ihracatçılar birliği kararı ile 03 Ekim olduğu,şimdi de 10 Ekim'e alınma çabalarının olduğu ifade ediliyor. İhracatçılar ile yaptığımız görüşmelerde geçen seneki ürünün kalite bozukluğu sebebi ile Avrupalı alıcıların mal alımında istekli davranmadıkları dolayısıyla talep daralması endişesi yaşadıklarını ifade etmektedirler” dedi.


AK Parti Aydın Milletvekili Mehmet Erdem bu gelişmelere karşın TARİŞ’in oldukça iyi bir fiyat açıkladığını vurgulayarak “ TARİŞ yöneticileri ile görüşmelerimiz devam ediyor. Bakanımız Kürşat Tüzmen'le incirdeki gelişmeleri istişare etmek amacı ile bir telefon görüşmesi yaptık. Hepimize düşen görev ilimizin ekonomisinin temel girdilerinden olan incirin hak ettiği fiyata ulaşması;üreticilerimizin alın terleri ve emeklerinin karşılığını alabilmeleridir. Üretici birliği olan TARİŞ, ihracatçılarımız ve bizler incir üreticimizin yüzünü güldürmek için gayretlerimizi ortaya koymalıyız.Bu güne kadar İncir üreticilerimizin yanında olduk, bundan sonra da olmaya devam edeceğiz” diye konuştu

iha
Yayın Tarihi : 6 Eylül 2008 Cumartesi 16:14:59


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?