31
Mayıs
2024
Cuma
AYDIN

Vekil Erdem'den kriz açıklaması

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Aydın Milletvekili Mehmet Erdem, uluslararası krizin Türkiye ekonomisini en az şekilde etkilemesi için AK Parti hükümeti tarafından gerekli tedbirlerin alındığını belirtti.


Bazı kesimler tarafından alınan tedbirler göz ardı edilerek, sadece IMF ile anlaşma yapılmamasının çok büyük eksiklik olarak lanse edilmekte olduğuna işaret eden AK Parti Aydın Milletvekili Mehmet Erdem, “Uzunca bir süredir Ekonomi Koordinasyon Kurulu reel sektör temsilcileriyle,finans sektörü ile de bir araya geliyor. Krizin etkilerini azaltacak tedbirler görüşülüyor.Sürece baktığımızda KOBi'lere verilen faizsiz krediler,bölgesel projelere aktarılan kaynaklar,bütçede yer alan kamu yatırımlarındaki artışlar,ihracat yapan firmalara verilecek destekler alınan önlemlerden bazıları.

Vergi borçlarına yapılan taksitlendirme,varlık barışı adı altında yurt dışındaki tasarrufların Türkiye'ye getirilmesi için yapılan yasal düzenleme,istihdamın üzerindeki yüklerin azaltılması çalışmaları da tedbirlerin devamıdır. Uzun zamandır gözetilen mali disiplinden taviz vermeyen,yerel seçimler yaklaşmasına rağmen popülist yaklaşımlara tevessül etmeyen hükümetimiz bu kararlılığını sürdürecektir” dedi.


IMF ve politikalarını yerden yere vuran kesimlerin şimdilerde IMF'yi savunur hale geldiğini savunan Erdem, şunları söyledi: “Bankalar Birliği Başkanı Ersin Özince bile IMF ile standby anlaşmasına şart değil diyor. Hükümetimiz kriz sebebi ile yeni alternatif yatırım bölgeleri arayan yabancı yatırımcıları ülkemize çekme gayreti ile krizi ülkemiz için fırsata çevirmeye uğraşmaktadır. Ancak ülkemizde bazıları krizi fırsat bilerek hükümeti yıpratma faaliyetine girişmişlerdir.Ama hükümeti yıpratalım derken ülkemize zarar vermektedirler. Kim ne derse ve ne yaparsa yapsın ülkemiz bu global krizden en az etkilenen ülke olacaktır. Bu da AK Parti döneminin ekonomik ve siyasi istikrarı neticesidir”

iha
Yayın Tarihi : 10 Kasım 2008 Pazartesi 10:57:24


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?