20
Mayıs
2024
Pazertesi
AYDIN

Veliler kan bağışladı

ÖĞRENCİLER ÖNCÜLÜK ETTİ, VELİLER KAN BAĞIŞLADI

Aydın Kızılay Kan Merkezi Okullarda öğrenciler vasıtası ile düzenlediği ‘Aydın İçin Kan Bağış Vakti’ kampanyası kapsamında okullarda veliler kan bağışı yapmaya başladı.

Aydın Kızılay Kan Merkezi’nin eğitim çalışmaları kapsamında kan bağışının önemini anlayan öğrenciler, velilerini okula getirip kan bağışlatmaya başladılar. Eğitim çalışmalarının meyvesini aldıklarını belirten Aydın Kızılay Derneği Başkanı Bekir Sıtkı Pekmezci, kan bağışında bulunan tüm velileri ve bunu aracılık eden öğrencileri kutladı.

Eğitim programlarının devam ettiğini ve kan bağışçılarının da artmaya başladığını ifade eden Aydın Kızılay Derneği Başkanı Bekir Sıtkı Pekmezci “Dernek olarak öncelikle okullarda öğrencilerimize kan bağışının önemini anlattık. Şu anda Aydın’da yıllık ortalama 28 bin ünite kana ihtiyaç olmasına karşın, bunun ancak 14 bin ünitesi gönüllü bağışçılardan sağlanıyor. Bu vahim durumu öğrencilerimize anlatıp bağışçı bulmalarını istedik. ‘Aydın İçin Kan Bağış Vakti’ adı altında düzenlediğimiz kampanya kapsamında öğrencilerimiz kendi adlarına bağışçı buluyorlar. Bu kampanya kapsamında bin ünite kan toplamayı hedefliyoruz. Bu sistemle hem öğrencileri bilinçlendirmiş oluyoruz, hem de sağlıklı kan bağışçıları oluşturmayı hedefliyoruz” dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 12 Mayıs 2010 Çarşamba 09:46:00
Güncelleme :12 Mayıs 2010 Çarşamba 12:23:05


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?