30
Mayıs
2024
Perşembe
AYDIN

Velilere karne uyarısı

ADÜ'DEN VELİLERE KARNE UYARISI

Aydın Adnan Menderes Üniversitesi(ADÜ) Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Asuman Seda Saracaloğlu anne ve babalara karnelerinde kötü not getiren öğrencilere karşı nasıl davranması gerektiği konusunda açıklamalarda bulundu.Prof Dr. Saracaloğlu açıklamasında; “Her yıl karne günü haberlere yansıyan ve hiçbirimizin yaşamak istemeyeceği olayların yaşandığı gün olarak hafızalara kazınmaktadır.Ailesinin kötü notlara göstereceği olumsuz tepkilerden dolayı korku ve endişe yaşayan ve bunun sonucunda da birtakım istenmeyen davranışlar sergileyen çocuklar aileden ve okuldan uzaklaşabilirler. Çocuklarınıza ceza vermeyiniz. Başarıyı nasıl artırabileceğiniz üzerinde çocuğunuzla birlikte düşününüz” dedi.

Prof. Dr. Saracaloğlu açıklamasında her ebeveynin çocuğunun gelecekte iyi bir konumda olmasını isteyeceğini belirterek; “Hepimizin bildiği gibi karne çocuklarımızın kişiliğinin değerlendirildiği bir araç değil, onların farklı derslerden girdikleri sınavlardan aldıkları notların sunulduğu bir belgedir. Bunun anlamı karnedeki notlarla çocuklarımıza; tembel-çalışkan, kötü öğrenci-iyi öğrenci değerlendirmelerinin yapılamayacağıdır. Notlar çocuklarımızın sınavlarda gösterdikleri performansın puan olarak ifade edilmesidir” diye konuştu.

Prof Dr. Saracaloğlu düşük notların çocukların hangi alanda desteğe ihtiyacı olduğunun bir göstergesi olduğunu belirterek ebeveynlere şu tavsiyelerde bulundu: “Öncelikle çocuğunuzun iyi notları üzerine ve yapabildiği, başarılı olduğu konular üzerine vurgu yapınız. Varsa çocuğunuzun açıklamalarını eleştirmeden dinleyiniz. Suçlu aramadan, başarısızlığın nedenlerini tartışınız. Ceza vermeyiniz. Başarıyı nasıl artırabileceğiniz üzerinde çocuğunuzla birlikte düşününüz. Kendinizi bu konuda yetersiz görüyorsanız, öncelikle çocuğunuzun okulundaki rehberlik öğretmeninden yardım alınız. ‘Senden adam olmaz’ gibi genellemelere gitmeyin. Çocuğunuza güvenin, güveninizi ona iletin; “yapamazsın” mesajı yerine yapabileceği mesajı veriniz. Okul ortamı ve dersler dışında çocuğunuzun sorunlarının olup olmadığını araştırınız”

İHA
Yayın Tarihi : 28 Ocak 2011 Cuma 17:04:04
Güncelleme :28 Ocak 2011 Cuma 23:19:26


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?