20
Mayıs
2024
Pazertesi
AYDIN

Velilere 'sigara' uyarısı

Aydın Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından il genelinde öğrenci velilerine 'sigara' uyarısı yapıldı. Alınan karar gereği öğretmenlerin yanı sıra velilerin de okul bahçelerinde sigara içmesi yasaklandı. Aydın Milli Eğitim Müdürü Murat Taner, velilerin sadece okul ve okul bahçelerinde değil evlerde de sigara içmemesini istedi. 

Okullarda öğrencileri zararlı alışkanlıklardan uzaklaştırmak amacıyla yıllardır mücadele ettiklerini, ancak bazı olumsuz örnekler nedeniyle bu konuda sıkıntı yaşadıklarını ifade eden Taner, sigara kullanan veli ve öğretmenlerin çocukların zihninde karışıklığa neden olduğunu ifade etti. Aydın İl Milli Eğitim Müdürlüğü olarak 'sigara' konusunda radikal tedbirler aldıkları ve eğitim yuvalarında sigara içilmesinin kesinlikle yasak olduğunu kaydeden Taner, tüm velilerin bu yasağı uymasını istedi. 

Türkiye'de en önemli sağlık giderlerinin başında sigaradan kaynaklanan hastalıkların geldiğini kaydeden İl Milli Eğitim Müdürü Murat Taner "Eğitim camiası olarak 'sigara' ile mücadelemiz yıllardır devam etmesine rağmen bu konuda çok olumlu gelişmeler olduğunu maalesef söyleyemiyoruz. Öğrencilere sigaranın zararlarını her ne kadar anlatsak da evde ya da okul bahçesinde büyüklerini sigara içerken gören çocuklarımız bu durumdan olumsuz etkileniyor. Ve 'Madem zararlı ve kötü anne-babamız neden içiyor? Gibi sorularla karşılaşıyoruz. Bu kötü örnekleri yok etmek için Aydın'da okulların tamamında ulu orta sigara içilmesini yasakladık. Bu konuda öğretmenlerimize yönelik olan yasak yıllardır devam ediyordu. Yasağın kapsamını genişletip velilerimize de bu yasak kapsamına aldık. Hiçbir veli bundan sonra okul bahçesinde sigara içmeyecek. Yasağın uygulanması konusunda okul müdürlüklerine ve nöbetçi öğretmenlere tam yetki verdik. Bu konudaki uyarılara uymayan kişiler olursa gerekirse yasal yaptırım uygulayacağız" dedi. 

Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından getirilen bu yasak dün akşam okullarda düzenlenen toplantılarla velilere duyuruldu. Uygulama sigara kullanan ve kullanmayan tüm veliler tarafından takdirle karşılandı.

İHA
Yayın Tarihi : 21 Şubat 2008 Perşembe 12:24:35


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?