31
Mayıs
2024
Cuma
AYDIN

Vergi Haftası kutlamaları başladı

AYDIN’DA VERGİ HAFTASI KUTLAMALARI BAŞLADI

Aydın’da gerçekleştirilen Vergi Haftası Kutlamaları’nda, Aydın Vergi Dairesi Başkanı Mesut Yılmaz ile Aydın’ın önde gelen oda başkanları Aydın Valisi Hüseyin Avni Coş’u makamında ziyaret etti.

Aydın Valiliği’nde yapılan ziyarete Aydın Vergi Dairesi Başkanı Mesut Yılmaz, Aydın Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ercan Çerçioğlu, Aydın Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Hulisi Akşit, Aydın Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı İsmail Hakkı Dokuzlu, Aydın Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Bosnalı, Aydın Ticaret Odası Meclis Başkanı Aydın Akyüzlü, Aydın Serbest ve Mali Müşavirler Odası Başkanı Fettah Açan ziyarette hazır bulundu.

Aydın Vergi Dairesi Başkanı Mesut Yılmaz ziyarette yaptığı konuşmada, “Bugün itibariyle vergi haftamızı çeşitli etkinliklerle kutlamaya başlıyoruz. Etkinliklerimiz kapsamında toplumun her kesimine vergi bilincinin yaygınlaştırılması için elimizden gelen gayreti göstereceğiz. Bu gayretimizin başında öncelikle güvenirlik, adil ve objektif olma çabası içerisinde olacağız. Çalışmalarımızı mükellef odaklı ve hizmet anlayışını esas alarak yerine getirmeyi hedefliyoruz. Bugün Esnaf ve Sanatkarlar Odası’nda düzenleyeceğimiz vergi ödül töreninde, vergi şampiyonlarımıza plaket vereceğiz. Bu görüntülerin topluma bir yarış anlamında motivasyon kazandıracağını düşünüyorum. Hafta boyunca etkinliklerimiz devam edecek” dedi.

ESKİDEN VERGİ ÖDEMEK BİR EZİYETTİ

Aydın Valisi Hüseyin Avni Coş ise yaptığı konuşmada, “Eskiden vergi ödemek bir eziyetti. Özellikle vergi ödemelerinin son günlerinde oluşan izdiham, medya organları çeşitli şekillerde sütunlarına yansıtırlardı. Bu çile artık sona erdi” dedi.

Vergi dairelerinin başından sonuna kadar bilgi işlem sistemleriyle donatıldığını ifade eden Vali Coş, “Bu teknolojik gelişmeler vatandaşlarımıza nefes aldırdı. İzdihama son verdi. Muhasebecilerimiz ve mali müşavirlerimizin vergi dairesine gitmeden işlerini takip edebilmeleri ve tamamlayabilmeleri de imkan dahiline girdi. Bu büyük işlemlerin gerçekleştirilmesinden ötürü emeği geçenlere teşekkür ediyorum. Tabi ki tek başına vergi idaresinin gelişmesi mümkün değildir. Vergi idaresi vatandaşların vergi ödeme bilincindeki gelişmeye göre gerçekleşir. Mükelleflerimiz her geçen yıl vergilerini ödeme konusunda hassaslaştığını görüyoruz. Özellikle büyük önder Mustafa Kemal Atattürk’ün “Vergilendirilmiş kazanç kutsaldır” özdeyişiyle ifade ettiği olguyu özümsememiz lazım. Ödenen vergilerin ilimizde bir çok yatırıma imkan sağladığını hepimiz görüyoruz. Bu yatırımların gerçekleşmesini sağlayan kişiler vergi mükelleflerimizdir” diye konuştu.

Aydın’ın en önemli meselesinin üretim ve istihdam olduğunu ifade eden Vali Coş, “Üretim yaparak ve istihdam sağlayarak ekonomiye katkıda bulunan mükelleflerimize teşekkür ediyorum. Giderek azalan kayıt dışı ekonominin çok kısa zamanda yok denebilecek ölçülere indirilebileceğini temenni ediyorum .Bütün mükelleflerimizin vergi haftasını kutluyorum” dedi.

Aydın Vergi Dairesi Başkanı Mesut Yılmaz haftanın anısına hazırlattıkları çiçeği Aydın Valisi Hüseyin Avni Coş’a takdim etti. Vergi haftası 21 Şubat ve 27 Şubat tarihleri arasında çeşitli etkinliklerle devam edecek.

AYDIN’DA VERGİ HAFTASI KUTLAMALARI BAŞLADI
AYDIN’DA VERGİ HAFTASI KUTLAMALARI BAŞLADI
İHA
Yayın Tarihi : 21 Şubat 2011 Pazartesi 13:58:01
Güncelleme :21 Şubat 2011 Pazartesi 14:31:12


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?