30
Mayıs
2024
Perşembe
AYDIN

Veterinerlere akreditasyon kursu

Aydın Veteriner Hekimler Odası, üyesi olan veterinerlere yönelik "Akredite Veterinerlik" kursu düzenledi. Eğitim seminerleri sonunda Tarım ve Köy İşleri Bakanlığı tarafından sertifikalandırılacak olan kursiyerler, ek bir işte çalışma imkanına sahip olacak. 

Tarım İl Müdürlüğü Konferans Salonu'nda beş gün boyunca devam edecek hizmet içi eğitim programına, Aydın Veteriner Hekimler Odası Başkanı Muharrem Uçmaklıoğlu ve il genelinden kursa katılmak için başvuruda bulunan 25 veteriner katıldı. Eğitim kursunda, katılımcılara Avrupa Birliği uyum yasaları çerçevesinde gıda güvenliği konusundaki yeni gelişmeler teorik ve uygulamalı olarak aktarılıyor.
 
Aydın Veteriner Hekimler Odası Başkanı Muharrem Uçmaklıoğlu, seminer programının hayvansal gıdaların kontrolü ve denetimlerini yapacak olan kişilerin yetiştirilmesi için düzenlendiğini açıkladı. İşyerleri, kesimhane ve kombinalarda sorumlu yönetici ve muayene hekimi olarak çalışan veterinerlerden başvuruda bulunanların eğitime tabi tutulduğunu Belirten Uçmaklıoğlu, "Kursu başarıyla tamamlayan veterinerlerimize Tarım ve Köy İşleri Bakanlığı'ndan onaylı Uluslar Arası Gıda Kontrolü ve Denetimi Belgesi (HACCP) ve katılım sertifikası vereceğiz. Sertifikaların onaylanmasının ardından bu arkadaşlarımız kesimhane, imalathane ve kombinalarda denetim yapmaları için bakanlık tarafından görevlendirilecek. Prim usulüyle çalışacak olan veterinerlerimiz, böylece ek bir gelir kaynağına kavuşacak" dedi. 

Hizmet içi eğitim programına katılan veterinerlere ilk iki gün ADÜ Veterinerlik Fakültesi Besin Hijyeni Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Ergun Göksoy tarafından uyum yasaları çerçevesindeki teorik bilgiler aktarılıyor. Üçüncü ve dördüncü gün Tarım İl Müdürlüğü Kontrol Şube Müdürü Talip Çetinkaya katılımcılara gıda mevzuatıyla ilgili gelişmeler hakkında bilgi verecek. Son gününde ise veterinerlerin katılacağı Aydın Belediye Mezbahası'ndaki uygulamalı eğitiminin ardından, seminer programının sona ereceği bildirildi.
İHA
Yayın Tarihi : 4 Temmuz 2006 Salı 17:41:32


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?