30
Mayıs
2024
Perşembe
AYDIN

Yahya Kemal Beyatlı Söke'de anıldı

Milli Eğitim Bakanlığı'nın vefatının 50. yıl dönümü nedeniyle “Yahya Kemal Beyatlı'yı Anma Yılı” olarak ilan etmesinin ardından ünlü şair Söke'de düzenlenen etkinlikle anıldı. Yahya Kemal Beyatlı'yı anma etkinlikleri kapsamında düzenlenen törenlerin 407.'si Aydın'ın Söke İlçesi'nde 'de yapıldı. 

Söke Anadolu Meslek ve Söke Kız Meslek Lisesi Salonu'nda gerçekleşen programda, Yahya Kemal Beyatlı'yı anmak için konferans, konser ve sergi düzenlendi. 

Okul öğretmen ve öğrencilerine ünlü şairi tanıtmak ve anlatmak için gerçekleşen etkinlikte Söke İlçe Emniyet Müdürü Mehmet Ali Serin, Söke Jandarma Komutanı Yüzbaşı Aykut Kara, öğrenci ve öğretmeler katıldı. 

Söke'de gerçekleştirdikleri anma programı ile bugüne kadar yapılan 407. anma etkinliğini gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşadığını ifade eden Yönetmen Ramazan Bakkal; “İlk olarak 7 yıl önce Yahya Kemal Beyatlı'yı anmak üzere İstanbul'da bir program gerçekleştirmiştik. İzleyiciler arasında bulunan dönemin Milli Eğitim Bakanı 'Bu programı sadece İstanbullular mı izleyecek? Yahya Kemal'i benim memleketim Gazianteplilere de anlatmayacak mısınız?' deyince Gaziantep'ten başlayan programlar dizisi bugün 407'ye ulaştı. Hedefimiz bin ayrı yerde Yahya Kemal Beyatlı için anma programını gerçekleştirmek” dedi. 

Anma programı kapsamında düzenlenen konserde TRT Sanatçısı Yasemin Özkol tarafından Yahya Kemal'e ait eserler seslendirilirken, izleyiciler sanatçıyı dakikalarca alkışladı. Yahya Kemal Beyaltı'nın hayatı ve eserlerinin anlatıldığı konferanssın ardından, anma programı okulunun sergi salonunda ünlü şairin resimlerinin yer aldığı resim sergisinin açılışı ve gezilmesiyle sona erdi.

İHA
Yayın Tarihi : 10 Mart 2008 Pazartesi 15:02:44


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?