20
Mayıs
2024
Pazertesi
AYDIN

Yalova'dan ilginç iddia

Devlet eski Bakanı Yüksel Yalova, AK Parti'nin kapatılma davasında AK Parti'nin savunmasının yüzde 80'inin kendi hazırladığı rapor doğrultusunda yapıldığını belirtti.

AK Parti'nin kapatılma davasında AK Parti Aydın Milletvekilleri ile diyalog halinde olduğunu ifade eden Yüksel Yalova, "Milletvekilleri Mehmet Erdem, Ahmet Ertürk ve Atilla Koç'a dava hakkında görüşlerimi söyledim. Kendileri de bana teşekkür etti. Hükümet Sözcüsü Cemil Çiçek sevdiğim yakın bir arkadaşımdır. Davada AK Parti'nin savunması ile ilgili stratejik bir rapor hazırlayarak Sayın Cemil Çiçek'e verdim. Davada AK Parti tarafından yapılan savunmanın yüzde 80'lik bölümü de benim hazırladığım rapor üzerinden yapıldı" dedi.

AK Parti'nin kapatılmasına karşı olduğunu o dönem söylediğini ifade eden Devlet eski Bakanı Yüksel Yalova, şöyle konuştu: "Demokraside tek çözüm milletin önüne konan o kurban olduğum tahta sandıktır. Zamanı geldiğinde her şeyi o söyler. Fakat 'Demokrasilerde Parti Kapatılamaz' söylemi de her zaman mutlak bir gerçek değildir. Gerektiği zaman bal gibi demokratik sistemlerde de bazı önemli ihlal yakalanırsa parti kapatılabilir."

iha
Yayın Tarihi : 19 Ocak 2009 Pazartesi 22:59:44
Güncelleme :19 Ocak 2009 Pazartesi 23:09:56


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?