31
Mayıs
2024
Cuma
AYDIN

Yangın tatbikatları artırıldı

Bursa’da bir ay önce meydana gelen ve 8 kişinin hayatını kaybettiği yangının ardından Aydın’da yangın ve kurtarma tatbikatlarına ağırlık verildi.

Önceki hafta Paşayaylası’nda izcilerle birlikte kamp yapan Aydın İtfaiye Müdürlüğü ekipleri, bugün Aydın Devlet Hastanesi’nde kurtarma ve yangın söndürme tatbikatı gerçekleştirdi.
Bursa'da meydana gelen ve 8 kişinin ölümüyle sonuçlanan yangının ardından hastaneler yangın tedbirlerini artırdı.

Tedbirlerini artıran Aydın Devlet Hastanesi'nde görevli, doktor, hemşire, hasta bakıcı güvenlik görevlileri yangın konusunda Aydın İtfaiye Müdürlüğü ekipleri tarafından bilgilendirildi. İlk olarak teorik anlatılan yangın çeşitleri ve müdahaleleri daha sonra uygulamalı olarak yapıldı.


Tatbikata katılan itfaiye görevlileri ilk olarak, temsili yangın nedeniyle katlarda mahsur kalan hastaları itfaiye merdiveni ile indirdi. Ardından hastane personeline yangın söndürme tüpleri hakkında bilgiler vererek özelliklerini tanıttı. Daha sonra itfaiye ekiplerince tatbikat amaçlı kontrollü olarak yakılan ateş, bu defa hastane personeli tarafından söndürme tüpleri ile müdahale edilerek söndürüldü.
Aydın İtfaiye Müdürü Tayfun İncekara’nın yönettiği Aydın Devlet Hastanesi Başhekimi Niyazi Kocakaplan’ın da katıldığı tatbikatta olası bir yangında hastanede, karşılaşılan sorunlar da rapor haline getirildi.


İtfaiye ekipleri, hastanenin ön bahçesinde yapacakları tatbikatı, bahçe üzerine ve binada yapılan tadilat sonrası iş makineleri hareket edemeyeceği için arka bahçeye aldı. Aydın İtfaiye Müdürü Tayfun İncekara, tatbikatta karşılaştıkları fiziki sorunların tamamını rapor halinde hastane yönetimine ileteceklerini kaydetti.
Tatbikatın bundan sonra periyodik aralıklarla tekrarlanacağı bildirildi.

İha
Yayın Tarihi : 26 Haziran 2009 Cuma 16:30:22


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?