20
Mayıs
2024
Pazertesi
AYDIN

Yanlış kan mı öldürdü?

Aydın'ın İncirliova ilçesinde, diz ameliyatı sonrası yanlış kan verildiği için öldüğü iddia edilen kadının yakınları, suç duyurusunda bulunduSöke Fehime Faik Kocagöz Devlet Hastanesinde dizinden ameliyat olan ve daha sonra hayatını kaybeden Keziban Karakaya’nın (69) yakınları, yanlış kan verildiği için öldüğünü iddia ederek savcılığa suç duyurusunda bulundu.

Gazetecilere açıklamalarda bulunan Kadir Karakaya, annesinin hiçbir ciddi rahatsızlığı olmadığını, dizindeki rahatsızlığın giderilmesi için hastaneye götürdüklerini, perşembe günü saat 11.00’de ameliyata alındığını ve 1,5 saat ameliyatta kaldığını anlattı.

Ameliyat sonrası annesine yanlış gruptan kan verildiğini öne süren Karakaya, bir süre sonra durumu ağırlaşan annesinin Adnan Menderes Üniversitesi Hastanesine sevk edildiğini, ancak 1,5 saat ambulans beklediklerini savundu. Adnan Menderes Üniversite Hastanesinde de uzman doktor olmadığı gerekçesiyle bekletildiklerini, annesinin 4 saat sonra alındığı yoğun bakımda yaşamını yitirdiğini belirten Karakaya, "Annemiz resmen cinayete kurban gitti" dedi.

"Doktorlar özür diledi"

Söke Devlet Hastanesindeki doktorların anestezi uzmanının yaptığı hatadan dolayı kendilerinden özür dilediğini iddia eden Karakaya, "Suç duyurusunda bulunduk. Biz her zaman adalete güvendik, yine güveniyoruz. Birileri ceza alacak, işinden olacak, cezaevine girecek, biz bunların peşinde değiliz. Ama yapılan bu hataların bir daha olmaması için başkalarının canının yanmaması ve başka annelerin ölmemesi için davacı olduk" dedi.

Öte yandan Aydın Valiliği tarafından olayla ilgili soruşturma başlatıldığı belirtildi. Söke Fehime Faik Kocagöz Devlet Hastanesinin hasta çıkış özetinde de hastaya yanlış kan verildiği ifadesinin yer aldığı görüldü. 

AA
Yayın Tarihi : 7 Ocak 2013 Pazartesi 18:55:11


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?