20
Mayıs
2024
Pazertesi
AYDIN

Yardım istedi dolandırıldı

Aydın’ın Söke ilçesinde meydana gelen olayda bankamatik kullanmayı bilmeyen bir kadına yardım etmek maksadıyla yaklaşan dolandırıcı; şifreyi öğrendikten sonra bankamatiği çalıp kadının hesabındaki bin YTL parayı alarak kayıplara karıştı. Cumhuriyet Savcılı tarafından el konulan olayla ilgili soruşturmanın devam ettiğini bildirildi.


Edinilen bilgiye göre; Söke’ye bağlı Yenidoğan Beldesi’nde bulunan özel bir banka şubesinin önündeki bankamatikten para çekmeye çalışan Emine Can (40) isimli kadının işlemi gerçekleştiremediğini gören kimliği belirlenemeyen bir şahıs, yardım etmek maksadıyla kadına yaklaştı. Kadının elinden bankamatiği alan ve şifreyi öğrenerek para çekmesine yardımcı olan şüpheli, kadının elindeki paraları cüzdanına koymaya çalıştığı sırada bankamatik kartını gizlice cebine koydu. Can’ın bankamatik kartını geri istemesi üzerine kartı bankamatiğin yuttuğunu ve içeriğe girerek kartı geri alması gerektiğini söyleyen dolandırıcı, bir süre daha banka şubesinin önünde bekleyerek hızla olay yerinden uzaklaştı. İlk önce durumdan şüphelenmeyen kadın, içeriğe girerek görevlilerden kartını geri vermelerini istedi.


Bankamatikte bulunan kartların arasında Emine Can’a ait kartın bulunmaması üzerine, şahsa ait hesap numarası kontrol edildi. Birkaç dakika öncesinde hesabında bulunan bin YTL’in çekildiğini anlayan Can, dolandırıldığını anladı. Kadının verdiği ifade ve eşkal doğrultusundan dolandırıcının yakalanması için çevrede geniş çaplı araştırma başlatıldı. Cumhuriyet Savcılı tarafından el konulan olayla ilgili soruşturmanın devam ettiğini bildirildi.

..
Yayın Tarihi : 16 Haziran 2008 Pazartesi 14:59:19


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?