20
Mayıs
2024
Pazertesi
AYDIN

Yardım istismarı

Aydın Valiliği Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı’na son bir yıl içinde 2 bin 425 kişi ’Yolda kaldım’ diyerek yol parası müracaatında bulundu.

Bazı kişilerin ’Yolda kaldım’ diyerek resmi kurumlardan para istemeyi meslek haline getirdiğini belirten Aydın Vali yardımcısı Ali Kazgan, "Yapılan araştırma ve soruşturmalar sonucu, bu kişilerden sadece 29’unun gerçekten yolda kaldığını, geri kalan 2 bin 396 kişinin bu işi meslek edindiğini tespit ettik. Artık yol parası yardımı yaparken çok hassas davranıyoruz" dedi.

Aydın Valiliği Sosyal Hizmetlerden Sorumlu Vali Yardımcısı Ali Kazgan, halk gününe katılan ve özel yardım talebinde bulunan kişilerin çoğunluğunu ’Yolda kaldım’ diyerek nakit para isteyen kişilerin oluşturduğunu belirtti.

Bu konuda uzmanlaştıkları için şahsın gerçekten yolda kalıp kalmadığını birkaç soru ile anlayabildiklerini belirten Vali Yardımcısı Ali Kazgan, "Son bir yıl içinde 2 bin 425 kişi yolda kaldığını belirterek para talebinde bulundu. Yapılan araştırmalar sonunda bunlardan sadece 29 kişinin gerçekten yolda kaldığı tespit edildi. Birçok kişi ’Yolda kaldım’ diyerek para istemeyi alışkanlık haline getirmiş. Yaptığımız araştırmalarda bu kişilerin aynı yöntemle bir hafta içinde valilikleri, kaymakamlıkları ve belediyeleri dolaşıp para istediğini tespit ettik. Bu nedenle Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı olarak bu tür taleplere temkinli davranıyoruz. Tüm resmi kurum ve kuruluşlarımızın, gerçek ihtiyaç sahibi kişilerin mağdur olmaması için bu konularda hassas davranmalarını istiyoruz" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 28 Mart 2005 Pazartesi 14:46:31
Güncelleme :29 Mart 2005 Salı 12:55:48


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?