30
Mayıs
2024
Perşembe
AYDIN

Yarım asırlık su sorunu çözülüyor

AYDIN VE ÇEVRESİ’NİN YARIM ASIRLIK SU SORUNU ÇÖZÜLÜYOR

Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu, Aydın ve çevresindeki 30 yerleşim biriminin içme ve kullanma suyu ihtiyacını karşılayacak İçme Suyu İsale Hattı’nın temelini atıp Aydın’a çeşitli müjdeler verdi.

Aydın Atatürk Kapalı Spor Salonu’nda yapılan temel atma törenine Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu’un yanı sıra Aydın Valisi Hüseyin Avni Coş, Aydın Belediye Başkan Vekili Semih Özmeriç, ADÜ Rektörü Mustafa Birincioğlu,AK Parti Aydın Milletvekilleri Atilla Koç, Mehmet Erdem, Ahmet Ertürk, DSİ Genel Müdürü İsmail Uğur, Orman Genel Müdürü Mustafa Kurtulmuşlu, göreve yeni başlayan AK Parti Aydın Merkez İlçe Başkanı Ahmet Celal Kavcar ve yönetim kurulu üyelerinin yanı sıra partililer ve çok sayıda davetli katıldı.

Aydın şehir merkezi ile birlikte 30 yerleşim yerinin içme ve kullanma suyu ihtiyacının karşılanması için başlatılan projeyle Aydın ili ve çevresindeki yerleşim yerlerinin yaklaşık yarım asırlık içme, kullanma ve endüstri suyu ihtiyacını karşılanacak. Proje kapsamında 1 adet arıtma tesisi, 1 adet terfi merkezi, 1 adet regülatör ve 15 kilometrelik isale hattı bulunuyor.

Törende ilk konuşmayı yapan DSİ Genel Müdürü İsmail Uğurlu, Aydın il merkezi ile 29 adet yerleşim yerinin toplam nüfusunun 260 bin 866 olduğunu dikkat çekerek, “Halihazırda Aydın il merkez ile yerleşim yerlerinin mevcut içme suyu kaynakları yıllık toplamı 14,2 milyon m3 ve 2050 yılı içme suyu ihtiyacı yıllık 52,35 milyon m3’tür. Bu yerleşim yerlerinin gelecekteki su ihtiyacı İkizdere Barajı ve Tabakhane Deresinden karşılanacak. Projenin ihale bedeli 13 Milyon 349 Bin 426,84 TL. İşin yapım süresi 365 gün” şeklinde konuştu.

Daha sonra kürsüye gelen Aydın Valisi Hüseyin Avni Coş, Aydın’a yapılan hizmetlerden nedeniyle teşekkür ederken, “Dünya nüfusu her yıl artıyor. Fakat mevcut su kaynaklarımız her geçen yıl azalıyor. Bu bakımdan bu proje Aydınımız için hayati önem taşıyor. Aydın’ın ve 29 yerleşim yerinin 40 yıllık içme, kullanma suyu ihtiyacını karşılamış olacağız” dedi.

“AYDIN’A BÜYÜK ÖNEM VERİYORUZ”

Törende son olarak kürsüye gelen Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu, AK Parti Hükümetinin Türkiye genelindeki projelerini anlatarak Türkiye’nin borçlarının azaltıp ekonomik olarak büyümede dev adımlar atıldığını söyledi. Türkiye’nin 3 bin 500 yerinde şantiyelerinin olduğunu dikkat çeken Veysel Eroğlu, “Hükümetimizin en fazla önem verdiği illerin başında Aydın geliyor. Aydın’a sadece bakanlığını yaptığım alanda 1.6 Milyon TL’lik yatırım yapıldı. Bu rakam birçok kentin dört beş katıdır. Aydın’da 300 bin dekar alanı sulamaya açtık. Daha da yapacak çok şey var. Adnan Menderes Çine Barajı sözümüzü tutup 10.10.2010’da açtık. İkizdere Barajı’nı tamamladık. Bugün temelini atacağımız tesisle Aydınla birlikte 29 yerleşim yerinin 40 yıllık içme, kullanma ve endüstri suyu ihtiyacını çözmüş olacağız” dedi.

“İNCİR REÇELİNE 2 AYRI BARAJ SÖZÜ”

Sabah saatlerinde AK Parti Aydın Milletvekili Atilla Koç’un kendisine incir reçeli ikram ettiğini buna karşılık kendisinden birçok talepte bulunduğunu dikkat çeken Bakan Eroğlu, “Danadalaz Barajı’nı 11.11.2011 tarihinde açacağız. Baraj biter bitmez de Nazilli’nin içme suyu projesini başlatacağız. Aydın’da yedi olan otomatik meteoroloji istasyonu sayısını 12’ye yükselteceğiz. Sayın Bakanımız Atilla Koç’un talep ettiği Oyuk ve Sarıçay barajlarımızı da 2012 yatırım planına alıyoruz. Başbakanımızın bu konuda talimatı bulunuyor. Ayrıca Aydın’a yeni 14 tane daha gölet yapacağız” şeklinde konuştu.

Törende konuşmaların ardından Bakan Veysel Eroğlu ve törene katılan protokol üyeleri hep birlikte butona basıp Aydın’ın ve çevresindeki 29 yerleşim yerinin içme suyu ihtiyacını karşılayacak İçme Suyu İsale Hattı’nın temelini attı.

AYDIN VE ÇEVRESİ’NİN YARIM ASIRLIK SU SORUNU ÇÖZÜLÜYOR
AYDIN VE ÇEVRESİ’NİN YARIM ASIRLIK SU SORUNU ÇÖZÜLÜYOR
AYDIN VE ÇEVRESİ’NİN YARIM ASIRLIK SU SORUNU ÇÖZÜLÜYOR
AYDIN VE ÇEVRESİ’NİN YARIM ASIRLIK SU SORUNU ÇÖZÜLÜYOR
AYDIN VE ÇEVRESİ’NİN YARIM ASIRLIK SU SORUNU ÇÖZÜLÜYOR
İHA
Yayın Tarihi : 3 Nisan 2011 Pazar 14:58:03
Güncelleme :3 Nisan 2011 Pazar 23:52:28


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?