20
Mayıs
2024
Pazertesi
AYDIN

Yarımağan'a elektrik şoku

ÖSYM BAŞKANI YARIMAĞAN’A ELEKTRİK ŞOKU

Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) Başkanı Prof. Dr. Ünal Yarımağan, Aydın’da katıldığı konferans öncesi yaşanan elektrik kesintisi nedeniyle büyük bir şok yaşadı. Elektrik arızasının giderilememesi nedeniyle 1 saat sonra bir kafeteryada konuşmasını yapabilen Yarımağan, konuşması öncesi bilgisayarının da azizliğine uğradı.

Adnan Menderes Üniversitesi (ADÜ) tarafından düzenlenen “2010 ÖSS’ye Giriş Sistemi” konferansa katılmak üzere Aydın’da gelen ÖSYM Başkanı Ünal Yarımağan, yaşadığı iki talihsiz olayla adeta şoka uğradı. Saat 13.30’da ADÜ Atatürk Kongre Merkezi’nde yapılacağı duyurulan konferansa ait davetiyelerin yaklaşık 15 gün önceden dağıtılması nedeniyle, il genelinden yüzlerce eğitimci ve davetli ADÜ Merkez Yerleşkesi’ne geldi.

Konferansın başlamasına dakikalar kala yapılan kontrolde salonda elektrik olmadığının anlaşılması üzerine büyük bir şok yaşandı. Elektrik arızasının bir an önce giderilmesi için yoğun bir çalışma başlatılırken; bir taraftan da yeni bir jeneratör temin edilmesi için harekete geçildi. Yeni bir jeneratör temin edilmesi ve yoğun gayretlere rağmen salondaki elektik arızası giderilemeyince, davetlilerin bir bölümü uzun bir bekleyişin ardından dağılmaya başladı.

Kalabalığın dağılmaya başlaması üzerine ADÜ Rektörü Prof. Dr. Şükrü Boylu’nun makamında arızanın giderilmesini beklemekte olan Prof. Dr. Ünal Yarımağan ve beraberindekiler salona geldi. Arızanın kısa sürede giderilemeyecek kadar büyük olduğunun anlaşılması üzerine, konferansın salona yakın bir mesafede bulunan kafeteryada yapılmasına karar verildi. Kafeteryanın konferans için hazırlanması ve davetliler salona yerleşmesi sırasında büyük bir izdiham yaşanırken; izleyiciler temin ettikleri sandalyelerden konferansı izledi.

GAZETECİLER SÜS HAVUZUNDA ÇALIŞTI

Davetliler arasında bulunan Vali Yardımcısı Alp Arslanargun, İl Milli Eğitim Müdürü Ertuğrul Dindar ve Nazilli İlçe Emniyet Müdürü Faruk Ercan’da salondaki koltukların üzerinden konferansı takip edebildi. Yaşanan salon değişikliği nedeniyle kendilerine yer bulmakta sıkıntı yaşayan basın mensupları da, kafeteryanın ortasında bulunan ve boş durumda olan süs havuzunu mesken edindi. Araç gereçlerini diğer görevliler gibi havuzun içerisine yerleştiren gazeteciler, dinleyiciler ile Yarımağan’ın görüş açısında ilginç bir görüntü oluşturdu.

Yaşanan hengame sırasında oldukça gergin olduğu gözlenen Prof. Dr. Yarımağan, hazırlıkların devam ettiği sırada ADÜ yöneticileriyle davetlilerin mağdur olması nedeniyle görüşmeler yaptı. Bu sırada bilgisayarı ile sinevizyon cihazı arazında oluşan teknik bir arıza nedeniyle iyice sinirlenen Yarımağan, zaman zaman ellerini ovuşturarak yaşananları izledi.

Konferansın açılışında kısa bir konuşma yapan ADÜ Rektörü Şükrü Boylu, yaşanan talihsiz olaylar nedeniyle Yarımağan ve davetlilerden özür dilerken, toplantının verimli geçmesini temennisinde bulundu.

“Sayın öğretim üyeleri, değerli öğretmenler ve sayın basın mensupları” diyerek konuşmasına başlayan ve gergin olduğu gözlenen Yarımağan da, “Biraz aksilikler üst üste geldi. Önce salonda bir problem oldu, şimdi de bilgisayarda bir problem oluştu. Onun için bilgisayarı kullanmadan sunumumu yapmaya çalışacağım. O nedenle konuşmamı da biraz kısa keseceğim. Sizlerin sorularını alarak onlara cevap vermeye çalışacağım” diye konuştu.

ÖSYM BAŞKANI YARIMAĞAN’A ELEKTRİK ŞOKU
ÖSYM BAŞKANI YARIMAĞAN’A ELEKTRİK ŞOKU
ÖSYM BAŞKANI YARIMAĞAN’A ELEKTRİK ŞOKU
İHA
Yayın Tarihi : 22 Aralık 2009 Salı 20:22:03
Güncelleme :23 Aralık 2009 Çarşamba 09:28:54


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?