30
Mayıs
2024
Perşembe
AYDIN

Yaşananlar utanç verici

CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, Ergenekon soruşturması kapsamında gerçekleştirilen gözaltılarla ilgili olarak, "Türkiye'de yaşanan olaylar utanç vericidir" dedi.


Aydın halkına teşekkür ziyaretine gelen Baykal, Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu'nu ziyareti sırasında gazetecilerin sorularını cevaplandırdı. Baykal, Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik'in 9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel'le ilgili 'siyasi tarihimizde kara lekedir' sözüne, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve Demirel'in cevap vermesini istedi.
Ergenekon soruşturması kapsamında rektörlerin evlerinin aranıp gözaltına alınması ile ilgili konuşan Baykal, "Türkiye'de yaşanan olaylar utanç vericidir. Milletimiz ciddi şekilde kaygılıdır. Maalesef bu gidişatı gerçekleştirenler bunun bilincinde değildir. Kaygan zeminde bu işi başaramayacaklar. Şunu bilin ki yapılanlar yapanların yanına kar kalmayacak. Gerekli mücadeleyi daha tepkili şekilde vermeliyiz. Sayın Çelik'in sözüyle ilgili olarak da Sayın Demirel kendisi en güzel cevabı verecektir ama bu gidişi değerlendirmesi gereken kişi susuyor. Herkes kendi muhatabını doğru seçmelidir. Bu konuda konuşması gereken Başbakan'dır. Tatilini bitirip, Almanya'daki doğum günü partisinden sonra konuşmasını bekliyorum" dedi.
Baykal daha sonra Aydın il genelindeki partisine ait belediye başkanları, il ve ilçe yöneticileri ile Aydın Belediye Meclis salonunda basına kapalı toplantı yaptı.
 

iha
Yayın Tarihi : 17 Nisan 2009 Cuma 18:31:22


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?