20
Mayıs
2024
Pazertesi
AYDIN

Yazıcıoğlu mezarı başında anıldı

Denizli Valisi iken Ankara yakınlarında geçirdiği trafik kazasının ardından kaldırıldığı hastanede vefat eden Vali Recep Yazıcıoğlu, ölümünün 5'inci yılında Aydın'ın Söke İlçesi'nde bulunan mezarı başında düzenlenen törenle anıldı. Törene katılan merhum valinin kardeşi ve Devlet Bakanı Mustafa Said Yazıcıoğlu, duygulu anlar yaşadı.


2 Eylül 2003 tarihinde Ankara yakınlarında geçirdiği trafik kazasının ardından, hastaneye kaldırılan ve 6 gün komada kaldıktan sonra vefat eden Vali Yazıcıoğlu için Söke'de düzenlenen anma törenine, Devlet Bakanı Mustafa Said Yazıcıoğlu, annesi Fatma Yazıcıoğlu, kızı Necla Yavi, oğlu Mehmet Kemal Yazıcıoğlu, kızkardeşleri Selma Özcan, Leyla İleri, Aydın Valisi Mustafa Malay, Denizli Belediye Başkanı AKP'li Nihat Zeybekçi, o dönemin vali yardımcıları Kemal Yurtnaç, Orhan Öztürk ve İsmail Demirhan, AKP Söke İlçe Başkanı Ali Güzelyağdöken, İl Genel Meclisi üyesi AKP'li Akif Pala, eski Belediye Başkanı İbrahim Adalı, İl Genel Meclisi Başkanı AKP'li İsmail Hakkı Eser ve vatandaşlar katıldı.


Duaların ardından ailesi adına bir teşekkür konuşması yapmak isteyen Devlet Bakanı Mustafa Said Yazıcıoğlu'nun çok duygulandığı gözlendi. Gerek ülke içinde gerekse de yurtdışında nereye gitse herkesin ağabeyinden söz etmesinden gurur duyduğunu belirten Yazıcıoğlu, “Yaşadığı süre içinde, hep iyi şeyler yapmaya kendini adamıştı. İyi bir iz bıraktı. Ardından hep güzel sözlerle anılması bizi mutlu ediyor. Bugün de, ölümünün 5'inci yılında dostlarının burada toplanıp bizlerle olmasına, ailem adına teşekkür ediyorum” dedi.


Oğlunun mezar taşına sarılıp gözyaşlarına hakim olamayan anne Fatma Yazıcıoğlu'nu, torunu Necla Yavi ve kızı Selma Özcan teselli etmeye çalıştı.
Denizli Belediye Başkanı Nihat Zeybekçi de yaptığı konuşmada, ölümünün 5'inci yılında onu çok özlediklerini belirterek, “Rahmetliyle Denizli'de sivil toplum örgütünde çalışmam dolayısıyla zaman zaman biraraya gelmiştik. Onun Valiliğinde belediye başkanı olarak hizmet etme fırsatım olmamıştı, olmasını çok isterdim” diye konuştu.

Hürriyet
Yayın Tarihi : 9 Eylül 2008 Salı 13:55:03
Güncelleme :11 Eylül 2008 Perşembe 09:02:54


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?