30
Mayıs
2024
Perşembe
AYDIN

Yeni eğitim yılına 6 yeni okul

Aydın İl Milli Eğitim Müdürü Ertuğrul Dindar, Aydın’da 2009-2010 eğitim ve öğretim yılıyla beraber 6 yeni okulun hizmet vermeye başlayacağını açıkladı. Bir öğretmen lisesi, bir güzel sanatlar ve spor lisesi 4 adette yeni Anadolu lisesinin hizmete başlayacağını kaydeden Dindar, yeni açılacak okullarda yaklaşık 700 öğrencinin eğitim göreceğini kaydetti.

Yeni açılacak olan okullar hakkında bilgi veren Ertuğrul Dindar, Aydın’ın İncirliova ilçesinde ADÜ Beden Eğitimi ve Spor Meslek Yüksek Okulundan boşalan alanda İncirliova Güzel Sanatlar ve Spor Lisesi’nin eğitime başlayacağını söyledi. İlk etapta 60 öğrenci kapasiteli olacak olan okula ilköğretim okullarından 2008-2009 eğitim öğretim yılında mezun olan öğrencilerin alınacağını ve bu okula girmek isteyen öğrencilerin yetenek sınavına tabi tutulacağı ifade eden İl Milli Eğitim Müdürü Ertuğrul Dindar, “Spor lisesi için öğrenci seçimi, 03-07 Ağustos 2009 tarihleri arasında yapılacaktır. Değerlendirme sonunda yapılacak sıralamaya göre, belirlenen kontenjan kadar asıl ve yedek listeler 07 Ağustos 2009 tarihi mesai bitiminde okulda görülebilecek şekilde ilan edilecektir. Öğrencilerin kesin kayıtları, 10-14 Ağustos 2009 tarihleri arasında yapılacaktır” dedi.

Aydın’da açılacak diğer okullar hakkında da bilgi veren Dindar, “İlimiz genelinde Güzel Sanatlar ve Spor Lisesi dışında Kuşadası’nda 60 öğrenci kapasiteli Anadolu Öğretmen Lisesi açılacak. Okula, Ortaöğretim Kurumlarına Geçiş Sistemi (OGS) esaslarına göre öğrenci alımı yapılmaktadır. İl merkezde açılan 240 öğrenci kapasiteli Efeler Anadolu Lisesi’ne de OGS esaslarına göre öğrenci alımı yapılmaktadır. Aydın’ın Nazilli ilçesinde açılan Nazilli Atatürk Anadolu Lisesi ve Nazilli Mehmet Akif Ersoy Anadolu Lisesi önümüzdeki eğitim ve öğretim döneminde 270 öğrenciye eğitim verecek. Son olarak Sultanhisar’da açılan Sultanhisar Anadolu Lisesi 60 öğrenciye hizmet verecek olup, Ortaöğretim Kurumlarına Geçiş Sistemi esaslarına göre öğrenci alımı yapılacaktır” diye konuştu.
 

iha
Yayın Tarihi : 29 Temmuz 2009 Çarşamba 13:52:05


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?