20
Mayıs
2024
Pazertesi
AYDIN

Yeni parklar peşpeşe tamamlanıyor

Selçuk kent merkezide dokuz yıldır yapılan yüz bin metre kareyi aşkın park ve yeşil alan düzenlemesiyle daha da yeşil bir hale getirildi.


1999 yılından itibaren ilçede bulunan tüm park ve yeşil alanları yeniden düzenleyen, eskimiş oyun gruplarını yenileriyle değiştiren Selçuk Belediye Başkanı H. Vefa Ülgür, görevde olduğu süre içersinde ilçenin sahip olduğu park ve yeşil alan miktarını beş kat artırdı. Selçuk’un tüm park ve yeşil alanlarında eski tip sulama yöntemlerinden vazgeçen belediye tüm park ve yeşil alanları çağdaş damlama sulama sistemleriyle donatarak hem su tasarrufu sağlıyor hem de alanların bakımı için daha az iş gücü kullanıyor. “Yeşil Selçuk, Sağlıklı Selçuklu” yaratma amacıyla bir çok yeni parka da çocuk oyun grupları ve kondisyon aletleri yerleştiren belediye yeni yeni projeleri ard arda uygulamaya sokuyor.


Son aylarda ki çalışmalarıyla Pamucak bölgesinde Selçuk –Kuşadası-Seferihisar kavşağında orta refüş ve kavşak alanlarını düzenleyen belediye park ve bahçeler birimi bu çalışmanın yanı sıra Hastane kavşağı garaj önünde herkesçe beğenilen bir park düzenleme çalışması gerçekleştirdi. Ayrıca Atatürk Mahallesi 5031 ve 5033 sokaklarda iki parkı bitkilendirme çalışmalarını tamamlayarak hizmete soktu. Yine Kırıtaklar Sağlık Ocağı arkasındaki park düzenlemesi çevre halkı tarafından çok beğenildi. Belediye İsabey İlköğretim Okulu karşısındaki ve Müze önündeki alanları da düzenleyerek yeni bir görünüme kavuşturdu.


İsabey Mahallesinde bulunan ve kurban satış alanı olarak kullanılan alanda yeni bir parkın yapımını tamamlayarak hizmete sokan Belediye Başkanı Ülgür, “Yeni park ve yeşil alan çalışmalarımız diğer mahallelerimizde de yaygın bir şekilde sürdürülecek. Selçuklulardan isteğimiz bu alanlara iyi bakmaları, korumalarıdır” dedi.

iha
Yayın Tarihi : 24 Ekim 2008 Cuma 16:20:19


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?