29
Mayıs
2024
Çarşamba
AYDIN

Yerel yönetimler susuzluğa çare arıyor

Küresel ısınmaya bağlı olarak bu yıl dünyanın pek çok yerinde etkili olan kuraklık tehlikesi yerel yönetimleri arayışa itti. Ülkemizde en az yağış alan illerin arasından yer alan Aydın'da, yaşanması muhtemel su sıkıntılarının önüne geçmek için belediyeler çözüm yolları aramaya başladı. Yaz aylarında su sıkıntısı yaşamamak için yoğun bir çalışma içerisine giren Didim Belediyesi, sondaj çalışması yaptığı 3 kuyudan da su çıkması sonucu susuzluk konusunda rahat bir nefes aldı. 

İlçeye bağlı Kavaklı Boğazı mevkiinde açılan kuyular düzenlen törenle hizmete açıldı. Törene Belediye Başkanı Mümin Kamacı, Başkan Yardımcısı Taner Küsmez, Su İşleri Müdürü Yakup Yaraşır, belediye meclis üyeleri, belediye birim amirleri ve çok sayıda vatandaş katıldı. 

Hizmete sokulan bu 3 adet su kuyusundan temin edilecek suyun, Didim'in en azından bu yıl su sıkıntısı yaşamasına engel olacağı belirtildi. Törenin açılışında konuşan Başkan Kamacı, bu üç kuyunun yaklaşık 20 kişilik bir uzman ekibin çalışması sonucu ortaya çıkarıldığını söyledi. Bu kaynak ile ilçenin su kaynaklarına saniyede 60 litre daha ilave su kapasitesi eklediklerini belirten Kamacı, "Belediye hizmetlerinin özelleştirilmesini istemeyişimizin ardında işte bu emekler var. Burada çalışan fedakar personellerimizin alın teriyle su kaynaklarımızı daha verimli hale getiriyoruz. Ben onlara güveniyorum. Başlarında ise vatandaşın da 24 saat sorularına cevap veren, ilgilenen bir su uzmanı amirleri var. Önümüzdeki iki hafta içerisinde 2 kuyu daha ilave edeceğiz ve saniyede 100 litre su daha alabileceğiz" dedi. 

Mevcut durumda Didim'de su sıkıntısının yaşanmadığını dikkat çeken Başkan Kamacı, yaşanan kuraklığın devam etmesi durumunda Ağustos ve Eylül aylarında ister istemez sıkıntı yaşanabileceğini kaydetti. İlçede kullanılan suyun baraj suyu olmadığını hatırlatan Kamacı, "Belediye olarak tüm halkımıza kuyu suyu veriyoruz. Bu nedenle suyumuzu iktisatlı kullanmak zorundayız. Yarınlarda hiç su bulamamaktansa bugünlerde kısıntıya gitmeli ve suyumuzu idareli kullanmalıyız. Bunun için bizlere düşen görevler kadar, halkımıza, özellikle işletmecilerimize büyük görevler düşüyor. Hortumla araç yıkamak yerine daha ekonomik olan liftlerde yıkatmak gerek. Damlayan muslukları tamir etmemiz gerekiyor, bu yönde de broşürler bastırdık, afişler yaptırdık ve vatandaşlarımızı uyarmaya devam edeceğiz" şeklinde konuştu. 

Törende yapılan konuşmaların ardından açılan su kuyuları Başkan Kamacı ve protokol üyeleri tarafından dualarla hizmete sunuldu. Belli bir süre dışarıya akıtılan sular daha sonra depo bağlantılarına monte edilerek, kullanımı için şehir şebekesine verildi.
iha
Yayın Tarihi : 6 Haziran 2007 Çarşamba 17:17:03


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?