20
Mayıs
2024
Pazertesi
AYDIN

Yılmaz'dan mükellefe çağrı

Aydın Defterdarı Mesut Yılmaz, Vergi Haftası dolayısıyla yaptığı basın açıklamasında, devletin temel görevlerini yerine getirebilmesi için vatandaşın vergisini tam ve zamanında ödemesi gerektiğini söyledi.

Yılmaz, "Devlet, vergisini yaptırım gücüyle ve yasal yollarla değil, vatandaşın isteğiyle toplamalıdır. Bunun için de halkımızda vergi bilincinin yüksek olması gerekmektedir" dedi.
Devletin temel görevlerini yerine getirmesindeki başarının, elde ettiği kaynakların devamlılığı ve sağlamlığıyla doğru orantılı olduğunu belirten Mesut Yılmaz, "Geliri sağlam ve sürekli olan devlet, ekonomik bağımsızlığını ve toplumun refahını sağlayabilir. Aksi halde devamlı bir borçlanmayla kaynak sağlayan devlet, bir süre sonra borcunu borçla öder hale gelecektir. Borcunu borçla kapatan devletler, geleceğini ipotek altına alarak ekonomik bağımsızlığını gün geçtikçe kaybeder" dedi.

Defterdar Mesut Yılmaz, gelişen dünya içinde sözü geçen, kalkınmış ve güçlü bir devlet herkesin arzusu olduğunu ifade ederek, "Gelişme ve kalkınma yolunda gelişmenin motor gücü olan vergi, ülkemizde bir dirençle karşılaşmaktadır. Devlet bu gibi dirençleri, denetimleri ve bir takım kanuni yaptırımlarla gidermeye çalışmaktaysa da vergi bilincinin tam olarak yerleşmediği bir toplumda bunun etkisi sınırlıdır. Devletimizin temel görevlerini yerine getirebilmesi ve ekonomik bağımsızlığını kaybetmemesi için sağlam ve devamlı bir gelir kaynağı olan vergiyi vatandaşımızdan baskı ve kanuni yaptırımlarla değil, vatandaşın içten gelen arzusu ile almalıdır. Bunun içinde toplumun bütün kesimlerine vergi bilincini yaymamız gerekir" şeklinde konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 29 Mart 2005 Salı 12:53:16
Güncelleme :5 Nisan 2005 Salı 12:19:59


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?