31
Mayıs
2024
Cuma
AYDIN

Yine köpek katliamı!

KUŞADASI’NDA 4 KÖPEK ZEHİRLENEREK ÖLDÜRÜLDÜ

Kuşadası 12 günlük aradan sonra ikinci kez toplu köpek katliamına sahne oldu. 8 Mart tarihinde 9 köpeğin katledildiği Kuşadası’nın Andız Bölgesi’nde 4 köpek zehirlenmiş olarak bulundu.

Kuşadası Belediyesi'nin Türkiye'nin en modern Köpek Rehabilitasyon Merkezi'ni kurmasıyla hayvan hakları konusunda örnek bir ilçe konumuna gelen Kuşadası’nda kimliği belirsiz kişi ya da kişilerin 12 günde ikinci kez toplu köpek katliamına girişmesi büyük tepki aldı. Kuşadası Belediye Başkanı M. Esat Altungün, 12 gün arayla meydana gelen iki katliamında aynı bölgede yapılmasına dikkati çekerek, zehirlenen köpeklerin araştırma için İzmir’e gönderildiği ve olayın aydınlatılması için jandarma ile birlikte çalıştıklarını belitti.

Edinilen bilgiye göre, 8 Mart tarihinde 9 köpeğin zehirlenmiş olarak bulunduğu Kuşadası’nın Andız bölgesinde bu kez 4 köpeğin daha öldürüldüğü yolundaki ihbar üzerine Kuşadası Belediyesi Belediye Veteriner Hekimleri Mutlu Yavuz ve Erdinç Toy ile Belediye Zabıta ekipleri, İlçe Tarım Müdürlüğü Ekipleri ve Kuşadası jandarması olay yerine geldi. Görevliler, Kuşadası-Çamlık yolu üzerindeki Andız mevkiinde 4 tane köpek cesedi buldu. Köpeklerden bir tanesi üzerinde inceleme yapılması ve hangi zehirle öldürüldüğünün tespit edilmesi amacıyla soğuk zincirle İzmir Bornova Veteriner Kontrol Araştırma merkezine gönderildi. Diğer üç köpek ise Kuşadası Belediyesi Veteriner Hekimleri Mutlu Yavuz ve Erdinç Toy'un denetiminde gömüldü.

Veterinerlerin ilk izlenimlerine göre zehirlendikleri sanılan 4 köpeğin kim ya da kimler tarafından öldürüldüğü tespit edilemedi. 12 gün arayla iki köpek katliamının hem de aynı bölgede yaşandığına dikkati çeken Kuşadası Belediye Başkanı M. Esat Altungün, “ Vicdansızlar 12 gün arayla ikinci kez köpekleri katletti. Bu katliamın sorumlu ya da sorumlularının bulunması için tüm imkanlarımızı seferber ettik. Köpeklerden birini inceleme yapılması için İzmir Bornova Veteriner Kontrol Araştırma merkezine gönderdik “ dedi. Kuşadası’nın köpek ve hayvan hakları konusunda örnek merkezlerden biri olduğuna dikkati çeken Kuşadası Belediye Başkanı M. Esat Altungün, “ Bu iki olay da vicdansızlıktır. Türkiye'nin en modern köpek rehabilitasyon merkezini Kuşadası'na kazandırdık. Kuşadası'ndaki tüm başıboş köpekleri burada kısırlaştırıp, aşıladık. Vatandaşlarımızdan bu konuda gelen tüm isteklere yanıt vermeye çalıştık. Ayrıca rehabilite edilen köpeklerin beslenmesi için Kuşadası'nda 5 ayrı beslenme noktası kurduk. Sokak köpeklerinden rahatsızlığı olanların bir telefon etmesi yeterliyken, böylesi ilkel yöntemlerle köpeklerin ikinci kez zehirlenerek öldürülmesini kınıyorum. Olayı Kuşadası'na yakışmayan çağdışı bir davranış olarak değerlendiriyorum” diye konuştu.

KUŞADASI’NDA 4 KÖPEK ZEHİRLENEREK ÖLDÜRÜLDÜ
KUŞADASI’NDA 4 KÖPEK ZEHİRLENEREK ÖLDÜRÜLDÜ
KUŞADASI’NDA 4 KÖPEK ZEHİRLENEREK ÖLDÜRÜLDÜ
İHA
Yayın Tarihi : 20 Mart 2010 Cumartesi 17:17:03
Güncelleme :20 Mart 2010 Cumartesi 18:00:50


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?