30
Mayıs
2024
Perşembe
AYDIN

Yunan dostluk heyeti Kuşadası'nda

Kuşadası ile Yunanistan'ın Sisam adası arasında teknelerle barış zinciri kurmayı hedefleyen Yunan heyeti Kuşadası'na geldi.

Yunan-Türk Dostluk Derneği Başkanı Elli Tasoula'nın başkanlık ettiği heyeti Kuşadası Limanı'nda Kuşadası Genç İşadamları Derneği eski Başkanı ve Kuşadası Ticaret Odası Meclis Üyesi Ali Can Turan ile Kuşadası Belediye Başkanı M. Esat Altungün'ün danışmanı Erdoğan Uyan karşıladı.

Kuşadası'nda kaldıkları sürede Kuşadası Kaymakamı Mustafa Esen, Kuşadası Belediye Başkanı M. Esat Altungün ve Kuşadası Ticaret Odası Başkanı Serdar Akdoğan ile görüşecek olan heyet, bu yıl Kuşadası'na bağlı Güzelçamlı beldesindeki Dilek Yarımadası Milli Parkı ile Sisam adasının arasında en yakın mesafeden teknelerle "barış zinciri" oluşturmayı planlıyor.

Yunan-Türk Dostluk Derneği Başkanı Elli Tasoula, Kuşadası ile Sisam adası arasında geçen yıl başlayan ilişkilerin karşılıklı gerçekleştirilen birinci festival ile en üst noktaya taşındığını söyledi.

Bu yıl festivalin ikincisini gerçekleştirmeyi hedeflediklerini kaydeden Elli Tasoula, ayrıca dostluğu pekiştirmek için teknelerle bir "barış zinciri" oluşturmak için de girişimlerin sürdüğünü kaydetti.

iha
Yayın Tarihi : 26 Mayıs 2009 Salı 10:08:55


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?