18
Mayıs
2024
Cumartesi
AYDIN

Zeytin üreticilerine ilaçlama uyarısı

Didim Ziraat Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Çetin zeytinde yapılan ve halk arasında borda bulamacı olarak adlandırılan ilaçlamanın Mart ayı içerisinde yapılması gerektiğini hatırlattı.

İlaçlamanın yılda iki kez yapıldığını ve ilkinin Mart ayında yapılması gerektiğini kaydeden Çetin, daha iyi ürün alınabilmesi için ilaçlamanın önemli olduğunu ifade etti.

Bu ilaçlamanın Didim’de Didim Ziraat Odası ve İl Tarım Müdürlüğü işbirliğiyle önümüzdeki günlerde yapılacak çalışmayla üreticilere anlatılacağını belirten Çetin, “Bu ilaçlama ağaçta bulunan veya köküne inen zararlıları yok etme açsından çok önemli. İlçemizde son yıllarda zeytincilik anlamında önemli gelişmeler yaşandığından bu konuda üreticimizi bu konuda duyarlılığa davet ediyoruz” dedi.

Didim Ziraat Odası Meclis Başkanı Bahattin Gökdemir ise Didim’de 2 yıldan bu yana entegre çalışmaların yapıldığına dikkat çekerek “İlçemizde zeytincilik anlamında üreticimize her konuda oda olarak yardımcı olmaya çalışıyoruz. Bu anlamda zeytincilik üzerinde yapılan çalışmalar da önemli. Üreticilerin ilaçlama konusunda duyarlı olmasını bekliyoruz” ifadelerine yer verdi.

iha
Yayın Tarihi : 10 Mart 2009 Salı 09:36:19


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?