20
Mayıs
2024
Pazertesi
AYDIN

Zincire bağlı yaşam

Aydın’ın Nazilli İlçesi’ne bağlı Arslanlı Mahallesi’nde Yiğit ailesinin dramının ardından Yeşil Mahalle’de bir dram daha ortaya çıktı. 5 yaşından bu yana çevreye zarar verdiği için ailesi tarafından ayağına zincir vurulan Osman Demiray’ın yaşamı görenlerin yüreklerini dağlıyor.

Oğullarının bu durumu karşısına adeta erdiklerini belirten Havva Demiray, her geçen gün kilosu artan Osman’ı zapt etmekte sıkıntı yaşadıklarını, çocuğun tedavisi için yetkililerden yardım belediklerini söyledi.

Edinilen bilgiye göre Yeşil Mahalle’de oturan Havva Demiray’ın zeka özürlü doğan çocuğu, yaşı ilerleyince çevreye zarar vermeye başladı. Bunun üzerine aile çevreden aşırı şikayet gelince zapt edemediği çocuklarını bağlamak zorunda kaldı. Ekonomik sıkıntı içerisinde oldukları için bir türlü sorunlarına çare bulayan aile fertleri yaşı ilerledikçe kilosu ve gücü de artan Osman’ın sorununu çözümü için yetkililerden yardım istediler.

Çaresiz Anne havva Demiray, çocuğunun Manisa'daki tedavi sürecinin daha sık uygulanmasını ve evde olduğu dönemlerde sürekli yiyerek kilosunun daha da arttığını bunun da ciddi sorunlara neden olduğunu söyledi.

İlçede bir çok kişinin çok zor durumda olduğunu ve ‘Yalnız Değilsin Derneği’ Genel Başkanı İsmail Sağlam, Aydın’da yüzlerce kişinin bu tür zorluklar içerisinde yaşadıklarını belirtti. Osman Demiray’ın evini ziyaret ederek çocuğun görüntü ve fotoğraflarını çeken dernek yetkilileri Nazilli Kaymakamı Caner Yıldız’ın izinden dönmesini beklediklerini ve Kaymakam’dan yardım isteyeceklerini söylediler.

 

iha
Yayın Tarihi : 10 Ağustos 2009 Pazartesi 13:15:11


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?