19
Mayıs
2024
Pazar
POLİS/ADLİYE

Kaçak göçmen teknesi battı

Kuşadası'nda yasa dışı yollardan Yunanistan'ın Sisam Adası'na kaçmaya çalışan mültecileri taşıyan bir teknenin devrilmesi sonucu 1 mülteci hayatını kaybederken, 1 mülteci de kayboldu. 

Edinilen bilgiye göre, yasa dışı yollardan Sisam Adası'na kaçmaya çalışan 5'i kadın 1'i çocuk 10 mülteciyi taşıyan 4.5 metre uzunluğundaki "Efe" isimli fiber tekne, bugün sabah saatlerinde Kuşadası Körfezi Arslanburnu mevkiinde aşırı yük nedeniyle yan yatarak su almaya başladı. Teknenin battığını gören vatandaşların bildirmesi üzerine olay yerine gelen Kuşadası Sahil Güvenlik Bot Komutanlığı'na bağlı ekipler, tekneye ulaştı. Sahil güvenlik ekipleri, teknede bulunan 5'i kadın 8 kişiyi kurtarırken, bir baba ile oğlunun suya düştüğü şeklindeki ifadeler üzerine arama çalımlarına başladı. Mülteciler arasında bulunan bir çocuğun cesedine ulaşan ekipler, kayıp olan bir kişinin cesedini bulmak için çalışmalarını sürdürüyor.
 
Marina içerisindeki Sahil Güvenlik Komutanlığı'na götürülen Somali ve Moritanya uyruklu mülteciler, sorgulamanın ardından Kuşadası'nda mahkemeye çıkarılacak ve daha sonra da sınır dışı edilmek üzere Aydın Emniyet Müdürlüğü Yabancılar Şubesi'ne teslim edilecek.
.
Yayın Tarihi : 2 Mayıs 2006 Salı 17:39:23


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?