19
Mayıs
2024
Pazar
POLİS/ADLİYE

Kuşadası bombacıları tutuklandı

Kuşadası bombacısı ve kendisine yardım eden 5 kişi tutuklandı.

Kuşadası'nda 16 Temmuz tarihinde 2'si turist 5 kişinin ölümü ve 13 kişinin de yaralanmasıyla sonuçlanan minibüs bombalama eylemini gerçekleştirdiğini itiraf eden Mehmet Sıraç K., ile kendisine yardımcı oldukları tespit edilen 5 kişi Kuşadası Cumhuriyet Savcılığı tarafından tutuklanarak Aydın E Tipi Kapalı Cezaevi'ne gönderildi.

Önce Asayiş Şube Müdürlüğü'nde sorgusu yapılan Mehmet Sıraç K., ile kendisine Kuşadası'ndaki eylem sırasında yardımcı olan C.T. (Cengiz Togay), M.T. (Maşallah Togay), A.C.K. (Ali Can Kuzu), H.Y. (Hanefi Yılmaz) ve H.G. (Hüseyin Geçti), Devlet Hastanesi'nde sağlık kontrolünden geçirildi ve parmak izleri alındı. Zanlıların hastanede muayeneleri ile parmak izlerinin alındığı sırasında vatandaşlar tarafından linç edilmek istendi. Polis panzerleri eşliğinde güçlükle Kalekapısı'ndaki Parmak izi Bürosu'ndan çıkarılan zanlılar, geniş güvenlik önlemleri altında Kuşadası Adliyesi'ne getirildi. Vatandaşların taşlı sopalı saldırısı altında adliyeye getirilen zanlılar 5 saat süreyle Kuşadası Cumhuriyet Bassavcısına ifade verdi. Bu sırada, Kuşadası Adliyesi önünde toplanan yaklaşık 3 bin kişi bölücü örgüt aleyhine sloganlar attı. Bu sırada, polisin yanı sıra, jandarma da adliye önünde geniş güvenlik önlemleri aldı.

5 saat süren sorgulamanın ardından Kuşadası'nı kana bulayan Mehmet Sıraç K., ile ona yardım ve yataklıkta bulunan C.T. (Cengiz Togay), M.T. (Maşallah Togay), A.C.K. (Ali Can Kuzu), H.Y. (Hanefi Yılmaz) ve H.G. (Hüseyin Geçti), tutuklanarak Aydın E Tipi Cezaevi'ne gönderildi. Adliye önünde öfkeli kalabalık nedeniyle zanlılar polis elbisesi giydirilerek, Adliye binasının arka kapısından kaçırıldı. Edinilen bilgiye göre, Kuşadası Cumhuriyet savcılığı, olayla ilgili dosyayı yetkili mahkeme olan İzmir 8. Ağır Ceza Mahkemesi'ne gönderecek.

.
Yayın Tarihi : 9 Nisan 2006 Pazar 10:46:40


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?