19
Mayıs
2024
Pazar
POLİS/ADLİYE

Kuşadası patlamasında tazminat krizi

Aydın'ın Kuşadası İlçesi'nde 16 Temmuz 2005 tarihinde minibüsünde meydana gelen patlamada aracı havaya uçan ve 16 yaşındaki oğlunun bacağı kopan Cemal Uçar, Aydın Valiliği'nin verdiği 1.194 YTL'lik terör tazminatını kabul etmeyerek, Aydın İdare Mahkemesi'ne başvurdu.

Kuşadası'nda geçen yaz 09 M 3527 plakalı bir minibüse konan bombanın patlaması sonucu 5 kişi hayatını kaybederken, 13 kişi de ağır yaralanmıştı. Yaralılar arasında bulunan minibüsün hem sahibi hem de şoförü Cemal Uçar aylarca süren tedavinin ardından ayağa kalkarken, oğlu 16 yaşındaki İbrahim Uçar ise bacağını kaybetmişti. Cemal Uçar, terör mağduru olarak maddi ve manevi zararlarının karşılanması amacıyla 5233 sayılı Terörle Mücadeleden Doğan Zararların Karşılanması Hakkındaki Kanun uyarınca Aydın Valiliği'ne başvurdu. Uçar'ın talebine 7 ay sonra cevap veren Aydın Valiliği Zarar Tespit Komisyonu, 1.194 YTL tazminat ödenmesini kararlaştırdı.

Kendisine önerilen rakamı gülünç bulduğunu belirten Cemal Uçar, bombanın patlaması sonucu oğlunun bir ayağının kesildiğini, aracını kaybettiğini, psikolojik sorunlar yaşadığını ve 8 aydır işsiz olduğunu öne sürerek, patlama sonrası vücudundaki yanıklar ve yaralar yüzünden bir süre hastanede tedavi gördüğünü ve psikolojik destek aldığını kaydetti. Şu anda araç kullanamadığını ve psikolojisinin bozulduğunu ifade eden Uçar, "İşe çıkamıyorum. Direksiyon başına geçtiğimde rahat değilim, tedirginim. Oğlumun tedavisiyle uğraşıyorum. Zamanımın büyük bölümünü oğlumun tedavisiyle geçiriyorum. Ciddi maddi sıkıntılar yaşıyoruz. Valiliğin yasa çerçevesinde bana önerdiği para için kendimi çok buruk hissediyorum. Ben, terör saldırısıyla bir ayağını kaybeden, tedavisi süren 16 yaşındaki oğlum için yaptığım harcamaların ödenmesi taahhüt edilmesine rağmen, bürokratik işlemler nedeniyle bu güne kadar ödenmeyen paramı istiyorum. Allah kimseye bu acıyı yaşatmasın. Şu ana kadar yaklaşık 15 bin YTL'lik faturalı masraf yaptık. Hepsini valiliğe verdik. Bu güne kadar ödeme yapılmadı. Bu paralar ödenirse hiç olmazsa oğlumun ayağını kısa sürede tedavi ettiririz. Dosyası üzerinde çalışmalar yapılıyormuş. Karar verildikten sonra bize bu masrafın ne kadarının ödeneceği bildirilecek. Eş dostun yardımıyla yaşamaya çalışıyoruz" dedi.

Bu arada, bombalı saldırının ardından Aydın Valiliği Zarar Tespit Komisyonu'nun Cemal Uçar'a anlaşma önerdiği ancak Uçar'ın bunu kabul etmediği öğrenildi. Bunun yanında, tüm hastane masraflarının devlet tarafından karşılandığı ve ayrıca bombalı saldırının hemen ardından Cemal Uçar'ın minibüsünün bulunduğu Kadınlar Denizi Minibüs Kooperatifi tarafından Uçar'a yeni bir minibüs hediye edildiği öğrenildi.

.
Yayın Tarihi : 20 Mart 2006 Pazartesi 19:19:56
Güncelleme :20 Mart 2006 Pazartesi 19:33:09


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?