30
Mayıs
2024
Perşembe
POLİS/ADLİYE

Polis memuruna kaza kurşunu

Aydın'ın Çine İlçe Emniyet Müdürlüğü'nde nöbet tutan bir polis memuru, başına isabet eden kaza kurşunuyla ağır yaralandı. Olaydan sonra Aydın Devlet Hastanesi Yoğun Bakım Servisi'nde ameliyata alınan polis memurunun hayati tehlikesinin devam ettiği bildirildi.

Olay, dün akşam saat 20.30 sıralarında Çine Emniyet Müdürlüğü'nde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, yarın yapılacak atış için hazırlık yapan Çine Emniyeti'nde görevli polislerin silah temizliği yaptığı sırada, Çine'de trafik polisi olarak görev yapan D.Ü. (Duran Ünlüsoy) isimli memurun namluda unuttuğu mermi aniden ateş aldı. Patlayan mermi, bu sırada nöbet tutmakta olan Polis Memuru Rafet Yiğit'in (39) başına isabet etti. Ağır yaralanan Rafet Yiğit ambulansla Aydın Devlet Hastanesi'ne kaldırılarak ameliyata alındı.
Olaydan sonra Aydın Emniyet Müdürü Yılmaz Orhan ve Aydın valisi Mustafa Malay Devlet Hastanesi'ne gelerek incelemelerde bulundu.

Olayın tamamen bir kaza sonucu meydana geldiğini belirten Vali Malay, hastane çıkışı yaptığı açıklamada "Biliyorsunuz polislerimiz bu zamanlarda rutin atışlarını yapar. Çine Emniyet Müdürlüğü'nde de atış yapılacakmış. Polislerimiz de atış öncesi silahlarını bakıma alırlar. Çine Emniyet Müdürlüğü'nde görevli polislerimiz silahlarının bakımını yaparken, aynı ilçede trafik polisi olarak görev yapan bir memurumuz, tabancasında mermi unutmuş. Tabanca patlayınca mermi bu sırada karakol nöbeti tutan diğer polisimize isabet etmiş. Üzücü bir kaza. Allah'tan şifa diliyorum" dedi.

Olaydan sonra tüm emniyet mensupları Aydın Devlet Hastanesi'ne akın etti. Devlet Hastanesi'ndeki incelemelerini tamamlayan Vali Malay ve Emniyet Müdürü Orhan, olayın meydana geldiği Çine Emniyet Müdürlüğü'ne gitti.
Olayla ilgili tahkikatın sürdüğü bildirildi.

.
Yayın Tarihi : 14 Nisan 2006 Cuma 18:54:17


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?