30
Mayıs
2024
Perşembe
ÇİNE - AYDIN

3 köye bin 200 fidan dağıtıldı

Çine Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Çatak, Kavşit ve Elderesi köyünde yaşayan vatandaşlara bin 200 adet Eşme cinsi ayva fidanı dağıttı. 

Çatak köyünde düzenlenen fidan dağıtım törenine İlçe Kaymakamı İbrahim Ballı ve eşi Bahar Ballı, MHP İlçe Başkanı Salih Gökbel, AK Parti İl Genel Meclis Üyesi Hamit Özdemir, Nihat Yıldız, DP İl Genel Meclis Üyesi Erdem Alp, İlçe Jandarma Komutanı Kıdemli Üsteğmen Halil İlhan, İlçe Emniyet Müdürü Uğur Avşar, İlçe Tarım Müdürü Özkan Atıgan, Özel İdare Müdürü Dursun Bozkuş, İlçe Müftüsü Mehmet Aslan, Sivil Savunma Müdürü Şerafettin Demircan, Nüfus Müdürü Cemil Ögeday, Ziraat Odası Başkanı Mehmet Bal ve yönetim kurulu üyeleri, Muhtarlar Derneği Başkanı Kadir Akalın ve yönetim kurulu üyeleri, köy muhtarları ve çok sayıda vatandaş katıldı. 

Törende konuşan İlçe Kaymakamı İbrahim Ballı ise, ülke genelinde başlatılan ağaçlandırma seferberliği kapsamında ilçede de ağaçlandırma çalışmalarının devam ettiğini söyledi. Ağaçlandırmanın önemine dikkat çeken Ballı, “Diktiğimiz bu ağaçlar sayesinde kuraklık bir nebze de olsa azalacaktır. Aynı zamanda da vatandaşımıza ve ülkemize ekonomik faydası olacaktır. Bundan sonra da mevcut ağaç varlığımızı artırmak için çalışmalarımız devam edecek" dedi. 

Köyler hakkında bilgi veren İlçe Tarım Müdürü Özkan Atıgan, şunları söyledi: “Çatak Göleti ile Çatak, Elderesi, ve Kavşit köylerine ait 950 dekar alan sulanmaktadır. Çatak köyünde 478, Elderesi köyünde bin 592 ve Kavşit köyünde ise 3 bin 180 dekar olmak üzere üç köyümüzün toplam tarım alanı 5 bin 250 dekardır. Elderesi köyünde 690 dekar zeytinlik mevcut olup diğer köylerimizde tarım alanları sebze ve meyvecilikte kullanılmaktadır. Hayvancılık köylerimizin ana gelir gruplarından birisi olup üç köyümüzün toplam 2 bin adet büyük baş hayvan mevcudu vardır. Bunun yanında küçükbaş hayvan yetiştiriciliği de yaygındır. Tarım alanları kısıtlı ve geliri düşük bu köylerimize Tarım Bakanlığı olarak ayrı bir önem vermekteyiz” dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 8 Mart 2008 Cumartesi 16:51:32


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
ömer seven IP: 88.242.3.xxx Tarih : 8.03.2008 18:49:02

cok ıyı bır dusunce nıye bereket koyune de fıdan verılmemıs o koyde verımli bölgeler var saygılarımla 1.aza mustafa seven,e saygılar sevgiler