1
Haziran
2024
Cumartesi
ÇİNE - AYDIN

Bin adet fidan toprakla buluştu

Aydın'da başlatılan ağaç dikim seferberliği kapsamında Çine ilçesine bağlı Eskiçine köyünde bin adet fidan toprakla buluşturuldu. TEMA Aydın İl Temsilciliği'nin katkılarıyla gerçekleşen fidan dikim törenine İlçe Kaymakamı İbrahim Ballı, İlçe Tarım Müdürü Özkan Atılgan, İlçe Özel İdare Müdürü Dursun Bozkuş, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mümtaz Avcı, TEMA Aydın İl Temsilcisi Mehmet Özdemir, çok sayıda vatandaş ve öğrenciler katıldı. 

Törende konuşan Köy Muhtarı Mehmet Alcan, köyün yakında bulunan 45 dekarlık mezarlık araziye 500 adet çam ve 500 adet de karaselvi ağacı fidanı dikileceğini söyledi. Alcan, "Evimize eşik, soframıza kaşık, bebeğimize beşik, gölgesi sefa, meyvesi gıda olan ağaç insanoğlunun en eski dostudur. Ağaç toprağımızın verimini artırıp ciğerlerimize oksijen taşır erozyonu önleyerek topraklarımızı korur. 

Peygamberimiz yeşil alanları koruyup ağaç dikimini yaygınlaştırmayı insani bir görev olarak gösterip şöyle buyurmuş. Her kim boş olan bir araziyi ağaçlandıracak olursa yaptığı bu işten dolayı Allah tarafından ödüllendirilir. İnsanlar ve hayvanlar ondan yararlandıkça orayı ağaçlandıranlara sadaka yazılır der. 

Bu güzel davranışını örnek alan atalarımız ağaç ve orman sevgisine çok önem veren vermişler. Ağaç dikimine büyük titizlik göstermişler. Yaş kesenle baş keseni aynı tutmuşlar" dedi. 

Bir ülkenin mutlu geleceği için eğitim kadar çevrenin korunmasının önemli olduğunu kaydeden İlçe Kaymakamı İbrahim Ballı da;küresel ısınma, kuraklık, erozyonu önlemenin tek yolunun ağaç dikmekten geçtiğini ifade etti. Ağaç varlığının artması halinde yağışlarında artacağını ve kuraklık sorunun çözüleceğini kaydeden Ballı, "Küresel ısınma kendiliğinden yok olur. Tabii topraklarımız da verimli olacağı için fakirlik ve sefalet de ortadan kalkar. Bu nedenle ülkesini seven, yarınları düşünerek çocuklarının daha güzel bir vatanda yaşamasını isteyen herkes ağaç diksin. Her yıl Kıbrıs adası kadar verimli topraklarımızın erozyonla yok olup gitmesini sadece seyirci kalmayıp ağaç dikmeliyiz. Bu konuda önce kendi ailemizden başlayıp herkesi ağaç dikme ve dikilen ağaçların korunması konusunda uyarmalıyız" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 30 Ocak 2008 Çarşamba 14:28:19


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?