24
Mayıs
2024
Cuma
ÇİNE - AYDIN

Çine yağmura teslim

Çine'de şehir merkezinden geçen derenin taşması sele neden oldu. İlçede birçok ev ve işyerini su basarken, ilk belirlemelere göre can kaybının yaşanmadığı, bazı araçların hasar gördüğü ve hayvanların telef olduğu bildirildi.

Akşam saatlerinde başlayan sağanak yağmur sonucu ilçe merkezinden geçen Kumcuk Deresi taştı. Derenin taşması sonucu çok sayıda ev ve işyeri sular altında kalırken, bazı hayvanlar sulara kapılarak telef oldu.

Şehir merkezinde de bir araç sulara kapılarak hasar gördü. Çine Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ve itfaiye ekipleri, kurtarma ve temizlik çalışmalarına başladı. Belediye ekiplerinin yanı sıra vatandaşlar da kendi imkanlarıyla çalışmalara katkıda bulunurken, bölgedeki yağış hızını azaltmasına rağmen sürüyor.

Çine Belediye Başkanı Osman Aydın, uzun zamandan beri bölgede ilk kez böyle bir yağış gördüklerini belirterek, "Kumcuk Deresi taşınca çok sayıda ev ve işyerini su bastı. Belediye olarak harekete geçtik. Su baskını yaşayan evler temizleniyor, sokakları da temizlemek için uğraş veriyoruz. Halkımıza büyük geçmiş olsun" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 31 Mayıs 2005 Salı 12:43:36
Güncelleme :27 Haziran 2006 Salı 16:02:45


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
hidayet uçar IP: 88.242.0.xxx Tarih : 18.06.2006 23:05:13
bende bir çineliyim ve bu habere çok üzüldüm çine sakin bir ilçedir.böyle bir ilçede dogdugum için gerçekten çok mutluyum.iyiki ben çinede dogdum.bundan pişman degilim ve olmayacagımda...