17
Mayıs
2024
Cuma
ÇİNE - AYDIN

Çine'de çaydan kıl çıkınca çaycılar saçlarını kazıttı

Aydın Çine İlçesi'nde çaycılık yapan 3 kişi çaylarından kıl çıkınca kendilerine saç kazıma cezası verdi. İşletmecisi Muhsin Korkut "Müşterinin memnuniyeti için yılın 12 ayı saçımızı kazıtmaya razıyız" dedi.


Edinilen bilgiye göre Çine Hükümet Meydanı'nda bulunan Muhsin Korkut, Ferdi Korkut ve Nail Evci'nin işlettiği Korkut Çay Ocağı'nda servis yapılan bir çayın içinden kıl çıktığı yolunda şikayet geldi. Şikayet üzerine çay ocağını işleten 3 arkadaş birlikte berbere giderek saçlarını kazıtıp, şikayet eden müşterilerinden özür dilediler.

7 yıldır çay ocağı işlettiklerini ve ilk defa bir müşteriden şikayet aldıklarını belirten Ferdi Korkut "Bugüne kadar hiçbir müşterimizden şikayet almadık. Önceki gün bir müşterimiz çaydan kıl çıktığını söyleyince adeta yıkıldık. Bu hadiseyi kendimize yediremeyince 3 arkadaş saçımızı kazıtma kararı verdik. Bundan sonra meslek hayatımız boyunca saçlarımızı uzatmayacağız" dedi.


Olayın basında yer alması üzerine konudan haberdar olan Çine Esnaf Odası Başkanı Yalçın Payza saçlarını kazıtan çaycıları ilçede 'örnek esnaf' seçti. Her 3 günde bir saçlarını kazıtan çaycılar bu davranışları sebebiyle Payza tarafından teşekkür belgesi ile ödüllendirildi. Teşekkür belgesini Korkut Çay Ocağı işletmecilerine veren Payza "Özellikle gıda sektöründe çalışan esnafımız sağlık koşullarına ve hijyene azami dikkat etmelidir. Müşteri memnuniyetini dikkate alan ve sağlık koşullarına uyan bu esnafımıza davranışlarından dolayı teşekkür ediyorum ve genç çaycılarımızı ilçede örnek esnaf ilan ediyorum" diye konuştu.

AYDIN - İHA
Yayın Tarihi : 23 Nisan 2004 Cuma 16:30:10


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?