20
Mayıs
2024
Pazertesi
ÇİNE - AYDIN

Çine'de kuyu faciası: 4 ölü

Edinilen bilgiye göre olay, dün akşam saat 18.00 sıralarında meydana geldi. Çine’ye bağlı Mutaflar Köyü nüfusuna kayıtlı aynı aileden Mehmet Keskin (50), Nuri Keskin (45) ve Dursun Keskin (21) ile İrfan Sivri (21), Madran Dağı zirvesindeki bir sulama kuyusunda zehirlenerek öldü.

Mehmet Keskin yayladaki bahçesini sulamak için kuyunun dibine monte ettiği su motorunu çalıştırdı. Bir müddet sonra borulardan çamur akmaya başlayınca Keskin Motoru stop etmek için kuyuya indi. Keskin’in çağrılara cevap vermemesi üzerine kardeşi Nuri Keskin (45) kuyuya inerek ağabeyini bulmak istedi. Nuri Keskin de ağabeyinin yanında bayılınca, bu defa kuyuya babasını ve amcasını merak eden ve kışlasından evine izinli gelen Dursun Keskin (21) indi. Dursun Keskin de bayılınca, yine askerden izinli geldiği öğrenilen İrfan Sivri de kuyuya inerek bayıldı.

İhbar üzerine harekete geçen kurtarma ekipleri, olay yerine araç gitmemesi nedeniyle Aydın Jandarma Helikopter Filo Komutanlığı’na bağlı bir helikopterle bölgeye ulaştı. Kuyudan çıkarılan 4 şahsın da gazdan zehirlenerek hayatını kaybettiği belirlendi.


Çocuk ve hayvan düşmemesi için kuyunun ağzının kapalı tutulduğu belirtilirken, şahısların kuyu dibinde çalışan motorun egzoz gazından zehirlendiği sanılıyor. Cesetler, otopsi için Çine Devlet Hastanesi Morgu’na kaldırıldı. Olayla ilgili soruşturma sürüyor.

iha-çine
Yayın Tarihi : 8 Eylül 2004 Çarşamba 13:04:37


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?