22
Mayıs
2024
Çarşamba
ÇİNE - AYDIN

Çineli besiciler endişeli

Aydın Celepler, Besiciler ve Sütçüler Odası'nın şikayeti üzerine ruhsatsız olduğu gerekçesiyle Çine Hayvan Pazarı'nın kapatılması, yaklaşan Kurban Bayramı öncesinde bölgedeki besicileri endişelendirdi. İlin en önemli büyükbaş hayvan üretim merkezlerinin başında gelen Çine ilçesindeki hayvan pazarının Aydın Valiliği'nin kararı ile kapatılmasının ardından zor duruma düşen besiciler, sorunun bir an önce çözümlenmesini istedi. 

Uzun yıllardan beri ilçede faaliyet gösteren hayvan pazarında, tüm yapılan uyarılara rağmen bir hayvan pazarında olması gereken koşullara kavuşturulamadığı belirtildi. Sekiz yıldır ruhsatsız olan hayvan pazarı ile ilgili olarak Çine Belediyesi'nin gerekli hassasiyeti göstermediği için valiliğin kapatma kararı aldığı kaydedildi. 

İlçeye bağlı Gökyaka köyünde besicilik yapan Cemil Özkan, Çine Hayvan Pazarı'nın kapatılmasından endişe duyduğunu söyledi. Kurban Bayramı öncesi hayvan pazarının kapatılmasının hayvancılık sektörünü baltalamak anlamına geldiğini iddia eden Özkan, kurbanlık büyük ve küçükbaş hayvan yetiştiren besicilerin bir yıldan bu yana bu Kurban Bayramı'nı beklemekte olduğunu açıkladı. Pazarın kapatılmasıyla zor duruma düştüklerini ve bütün umutları söndüğünü belirten Özkan, “Pazarının kapatılması besicileri olumsuz yönde etkilemiştir. Küçük besicilerin hayvanlarını ilçe dışındaki pazarlara çıkarma şansı yoktur. Bu da fırsat pazarcılığı doğurmuştur. Bazı celepler bunları fırsat bilerek besicilerin hayvanlarını değerlerinin çok altında alıyorlar. Bu da küçük besicilerimizi daha da küçültüyor. Zaten 3 yıldan buyana kurbanlık fiyatlarında bir artış olmadı ama yem fiyatları her geçen gün arttı. Bir de Kurbanlık hayvanlarımız, hayvan pazarının kapatılmasıyla fırsat pazarına düşerse, gerçek değerinin çok altında satılır, besicilerimizi olumsuz yönde etkiler” dedi. 

Yeni hayvan pazarının inşaatının devam ettiğini hatırlatan Özkan, inşaatın yılbaşında tamamlanacak olmasının kendilerini için büyük bir kayıp olduğuna işaret etti. Ortadaki bu sorun nedeniyle kurbanlık hayvanlarını gerçek değerinde satamayacaklarını savunan Özkan, Kurban Bayramı öncesi besledikleri kurbanlık hayvanlarını hayvan pazarının kapatılmasıyla, Çine Hayvan Pazarı'nın kurban bayramına kadar açık kalması için yetkililerden yardım istedi.

İHA
Yayın Tarihi : 20 Kasım 2007 Salı 14:55:57


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?