17
Mayıs
2024
Cuma
ÇİNE - AYDIN

'Dedikodu yapmayın'

Aydın’ın Çine İlçesi’ne bağlı Kahraman Köyü’ne tanışmak maksadıyla gezi düzenleyen Vali Mustafa Malay, köylülere nasihatte bulundu. Sabah kahvaltısını köylülerle birlikte yapan Vali Malay, "Ülkede ve köylerde en büyük sorunların başında ’dedikodu’ geliyor. Eğer mutlu olmak istiyorsanız, birbirinizin acı ve sevincini paylaşın. Kesinlikle dedikodu etmeyin. Dedikodu dostlukları öldürüyor" dedi.

Köy ve ilçe gezilerini sürdüren Vali Mustafa Malay, en kısa zamanda Aydın’ın köylerinin tamamını ziyaret ederek sorunları birinci ağızdan dinleyeceğini belirtti. Bugün sabah yatırımcı daire müdürleri ile birlikte Çine’nin Kahraman Köyü’nü ziyaret eden Vali Malay, tanıştığı köylülerin sorunlarını dinledi. Her zaman üreticinin yanında olacaklarını ve özel idare kaynaklarını insani yatırımlarda kullanacaklarını belirten Vali Malay, "İnsanlar tüm uğraşlarını daha mutlu olmak için yaparlar. Nerede olursanız olun birlik olun. Özellikle köylerde insanlar doğa ile baş başa yaşamasına rağmen, dedikodu illeti nedeniyle huzurları kaçıyor. Maalesef günümüzde ölüsünü gömecek insan bulamayan topluluklar var. Eğer hayattan zevk almak ve mutlu olmak istiyorsanız, düğün ve cenazelerde birbiriniz yalnız bırakmayın. O kişiyi yalnız bırakmayın. Bu birlikteliği sağladığınız ve dedikodu yapmadığınız sürece, mutlu olmamanız için hiçbir neden yok" dedi.

Köylülerin doğallığa özen göstermesini de isteyen Vali Malay, "Suni ve karışımlı gıdalardan uzak durun. Hepinizin doğal beslenmeye imkanı var. Bunu yaparsanız daha sağlıklı olursunuz" şeklinde konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 10 Aralık 2004 Cuma 14:39:47
Güncelleme :27 Haziran 2006 Salı 16:34:08


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?