2
Haziran
2024
Pazar
ÇİNE - AYDIN

Esnafa vergi semineri

Aydın Esnaf Odaları Birliği ve Aydın Vergi Dairesi Başkanlığı tarafından Aydın ve ilçelerinde gerçekleştirilen bilgilendirme toplantısına Çine'de devam edildi. 

Çine OSB Salonu'nda yapılan toplantıya Aydın Esnaf Odası Başkanı Hulusi Akşit Aydın Vergi Dairesi Başkanı Mesut Yılmaz, Çine Esnaf Odası Başkanı Yalçın Payza, Şöförler Odası Başkanı Ahmet Keleş, Esnaf Kefalet Kooperatifi Başkanı Mehmet Zengin, Manavlar Derneği Başkanı Ahmet Akar daire amirleri ve vatandaşlar katıldı. 

Toplantıda konuşan Aydın Vergi Dairesi Başkanı Mesut Yılmaz, mükellefe kesinlikle ceza kesmek istemediklerini ve herkesin beyanlarında gerçeği yansıtmasını isteyerek "Bizim gönlümüz ceza kesmekten yana değil, ama herkes vergilerini gününde ödeme yapmalıdır. Bu yıl vergi fişi toplayan vatandaşlarımız bundan sonra toplamayacaklar, ama bu değildir ki fiş toplanmayacak diye fiş almama ve fiş vermeme gibi bir olay olmayacak. Fiş vermeyenlere ağır cezalar kesilecektir. Günlük kesilen fişlerin gün sonunu almayı unutmasınlar. Birçok basit usul vergilerde vatandaşlarımıza yardımcı olacağız. Kapalı kapılar ardında bir şeyler aramak istemiyoruz. 20 bin basit usul esnafımız var, bunlara ceza yazmak bir çözüm değildir. 

Mal alışlarında aldığınız malların faturalarını mutlaka alın, yoksa kayıt dışı vergilerden kurtulamayız. Vergi dairelerinde karşılaştığımız sıkıntıları biliyoruz. Basit usullü çalışan kişiler işini bıraktıktan sonra vergi dairesine müracaat edip iptal ettirmeleri gerekiyor. Korsan çalışanları dikkat etmeliyiz. Toplum olarak el ele verip bu korsanları önlemiş oluruz.Bizler denetimleri sıklaştıracağız devletin kalkınabilmesi için vergilerimizi gününde ödemeliyiz. Vergi matrahlarını düşük gösterilmesi halinde cezai işlemler yapılacaktır" dedi.
iha
Yayın Tarihi : 25 Ocak 2007 Perşembe 16:59:35


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?