17
Mayıs
2024
Cuma
ÇİNE - AYDIN

Gönderilen çiçekleri satıp öğrencilere kıyafet aldı

Aydın’ın Çine ilçesine atanan Kaymakam Ferhat Çağlar, kendisine gönderilen "Hoşgeldin çiçekleri" ni mezatta sattırıp, 103 öğrenciye giysi ve ayakkabı yardımı yaptı.

Kaymakam Çağlar, eğitime verilen desteğin boşa gitmeyeceğini belirterek, "Çiçeklerin odamda solmasına gönlüm razı olmadı. Birkaç gün odamda güzel görüntü verecekler, daha sonra da çöpe atılacaktı. Ben de bunu düşünüp çiçeklerin satılmasını sağladım. Bundan sonra da ekonomik sıkıntı içinde olan öğrencilerimize destek devam edecek" dedi.

Olayın çok fazla abartılmaması gerektiğini ve duyarlı herkesin bu şekilde davranması gerektiğini belirten Çağlar, şöyle konuştu: "Görevebaşladıktan bir-iki gün sonra makam odam, çiçekten dolaşılamaz hale geldi. Çineli hemşehrilerimizin bana karşı olan bu sevgisi çok mutlu etti ancak, bu çiçeklerin birkaç gün sonra çürüyeceklerini düşündüm. Daire müdürü arkadaşlara da haber vererek, bu çiçekleri bir mezatta satmak istediğimi, elde edilecek gelir ile de ihtiyaç sahibi öğrencilere kıyafet alacağımı bildirdim. Çiçekleri 1 milyar 140 milyon lira karşılığında sattık. Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Fonu’ndan da 4 milyar lira katkı koyup, 103 öğrencimize giysi ve ayakkabı yardımı yaptık.

Salih ÖZAY (MERKEZ)
Yayın Tarihi : 29 Eylül 2004 Çarşamba 12:28:52
Güncelleme :16 Aralık 2005 Cuma 15:19:40


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Cengiz Alkan IP: 81.214.148.xxx Tarih : 24.02.2005 16:52:14
kaymakamımızın yaptığı çok güzel birşey inşallah devamı gelir ve böyle muhtaç öğrencilere yardım etmeye devam eder.