26
Mayıs
2024
Pazar
ÇİNE - AYDIN

Keçiler para etmiyor Ercan evlenemiyor

ABD’de başlayıp ülkemizi de etkisi altına ekonomik kriz, çobanları da etkiledi.

Aydın’ın Çine İlçesi’ne bağlı Kavşit Yaylası’nda yıllardır keçi otlatarak hayatını kazanmaya çalışan 43 yaşındaki Ercan Açıkgöz, keçilerin para etmemesi nedeniyle 20 yıldır hayalini kurduğu evliliği yine ertelemek zorunda kaldığını söyledi.

Yaylada keçileri ile tamamen doğal ortamda yaşayan Ercan Açıkgöz, “Her yıl ümidimizi bir başka bahara ertelemek zorunda kalıyoruz. Böyle giderse ömrüm boyunca sıcak yuvaya kavuşamayacağım. Ne olur hayırsever biri yardımcı olsun da evleneyim. Benimle evlenmeye kabul eden hanıma keçilerimi bağışlayacağım” diyerek evlenmek istediğini söyledi.

Edinilen bilgiye göre ilçeye bağlı Kavşit Köyü’nde oturan Ercan Açıkgöz küçük yaşlarda anne-babasını kaybedince hayatta yapayalnız kaldı. Komşu köylerde sürüleri olan çobanların koyunlarını otlatmaya başlayan Ercan Açıkgöz, yıllarca davar otlatmaktan kazandığı para ile kendisi bir sürü oluşturup bu defa kendi keçileri için dağa çıktı.

Yaklaşık 20 yıldır elektrik kullanmayan ve pınarlardan taşıdığı sularla Mardan Dağı eteklerinde taştan yapılma bir barakada keçileri ile birlikte yaşayan Ercan Açıkgöz, “Yaşım 43 oldu, halen sıcak bir yuvaya kavuşamadım. Allaha şükür sağlıklıyım, ancak yıllardır hayvancılık sektörünün bir türlü para kazanamaması nedeniyle evlenecek parayı biriktiremedik. Yetkililerin ve hayırsever kişilerin beni evlendirmesini istiyorum. Keçilerimi benimle evlenmeyi kabul eden hanıma nişan hediyesi olarak bağışlayacağım” dedi.

iha
Yayın Tarihi : 1 Haziran 2009 Pazartesi 16:23:03


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?