18
Mayıs
2024
Cumartesi
ÇİNE - AYDIN

Sorunlar masaya yatırıldı

Çine İlçesi’nde bir dizi gezi ve incelemede bulunan Aydın Valisi Mustafa Malay, Halk Eğitim Merkezi’nde düzenlediği toplantıda ilçenin sorunlarını dinledi.

Çine Kaymakamı Ferhat Çağlar ve köy muhtarları, ilçenin en önemli sorununun kışın yaşanan taşkınlar olduğunu belirttiler.

Vali Malay’a ilçenin sorunları hakkında brifing veren İlçe Kaymakamı Ferhat Çağlar, kışın meydana gelen yağışlardan dolayı her yıl binlerce dönüm ekili arazinin sular altında kaldığını söyledi. Sorunun çözümü için yıllardır inşaatı devam eden Çine Barajı’nın bitirilmesi gerektiğini kaydeden Kaymakam Çağlar, ikinci ihalesi 10 Aralık 1995 tarihinde yapılarak temeli atılan, hem ilçe hem de ülke ekonomisine büyük katkıları olacak, 22 bin 284 hektar tarım alanını sulayacak, 9 bin 100 hektar alanı taşkınlardan koruyacak olan ve yıllık 118 KWH elektrik üretecek olan Çine Barajı hidroelektrik santrali inşaatının bir an önce bitirilmesini istiyoruz. Barajın tamamlanmaması nedeniyle, her yıl Aydın’da taşkınlardan dolayı çiftçimiz trilyonlarca lira zarar görmektedir. Baraj ödeneğinin sağlanıp inşaatın bir an önce tamamlanmasını istiyoruz" şeklinde konuştu.

Aydın’da göreve başladığı günden bu yana ilde inşaatı devam eden Çine ve İkizdere barajlarının bitirilmesi için mücadele ettiğini ifade eden Aydın Valisi Mustafa Malay, "Herkesin dualarla yağmur istediği ve yağdığında da her damlasını değerlendirdiği bir dönemde, Çineli çiftçinin yağmurdan zarar görmesi gerçekten çok acı. Bu sorunları çözecek olan Çine Barajı’nın bir an önce tamamlanmasını biz de çok arzu ediyoruz" diye konuştu. Toplantıda, köy muhtarları da, kış sezonunda Kireçlidere’de oluşan taşkınların önlenmesini istediler.

çine
Yayın Tarihi : 11 Aralık 2004 Cumartesi 12:12:04
Güncelleme :27 Haziran 2006 Salı 16:33:12


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?