18
Mayıs
2024
Cumartesi
İNCİRLİOVA - AYDIN

AB uyumlu deve güreşleri

Aydın’ın İncirliova İlçesi’nde bu yıl 20.’si gerçekleştirilen geleneksel deve güreşi festivali, yine renkli geçti. 120 devenin güreş tuttuğu İncirliova arenasında, AB uyum yasaları gereği devecilerin ve develeri ayırmakla görevli urgancıların sopa kullanmasına izin verilmedi.

Güreşlerde fanatik Fenerbahçeli Nevzat Göktürk devesini hayranı olduğu futbolcu Alex adına güreştirdi. Salihli’den Ahmet Gürlek’in Gürlek isimli devesi ile karşılaşan Alex, Gürlek’in kulağını ısırarak rakibini yendi. Ahmet Erdem isimli deveci ise güreş esnasında yaptığı ilginç hareketlerle izleyenlere hoş dakikalar yaşattı. Garip hareketlerle devesine taktik veren Ahmet Erdem’in tüm çabalarına rağmen devesi galip gelemedi.


İncirliova Belediyesi tarafından bu yıl 20.’si düzenlenen geleneksel deve güreşi festivalini yaklaşık 10 bin kişi izledi. Develerin kıyasıya mücadele ettiği arenada en büyük alkışı Fenerbahçe’de top koşturan Brezilyalı futbolcu Alex’in ismiyle güreşen deve aldı. Daha sonra Ahmet Erdem isimli deveci, arenaya devesinden hiç ayrılmayan Karabaş isimli köpeğiyle geldi. Ahmet Erdem, galip gelmesi için ilginç hareketlerle devesine taktik verirken, devenin arkadaşı olan Karabaş isimli köpek de güreş boyunca devenin başından ayrılmadı. Ahmet Erdem’in tüm çabalarına rağmen devesi rakibini yenemedi.

Güreş ağalığını CHP Aydın Milletvekili Özlem Çerçioğlu’nun yaptığı deve güreşinde, AB uyum yasaları gereği, arenaya girişlerde deve sahibi ve bakıcıların elinde sopayla dolaşmasına, develere ip ve benzeri cisimlerle vurmasına izin verilmedi. Güreşin cazgırı Ali Ballı, AB uyum yasalarına aykırı davranılmaması konusunda devecileri uyaran anonslar yaptı.

Aydın-İHA
Yayın Tarihi : 3 Ocak 2005 Pazartesi 09:10:09
Güncelleme :8 Kasım 2005 Salı 00:21:02


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
serdar bayram IP: 193.140.55.xxx Tarih : 15.09.2005 12:27:25
Bu tür etkinlikler toplumun kaynaşmasında önemli bir yer teşkil etmektedir. Diğer illerimizde de böyle organizasyonlar yapılırsa ortaya güxel görüntüler çıkar. Ben Adana'da oturuyorum büyük bir şehir ama insanların karşılıklı iletişimi yok denecek kadar az. O yüzden İncirliova'lı insanlara özellikle Aydaınlılara gıpta ile bakıyorum. Onlara bol eğlenceli nice günler diliyorum.