20
Mayıs
2024
Pazertesi
İNCİRLİOVA - AYDIN

Ağaçlandırma çalışmaları sürüyor

Aydın Valiliği tarafından il genelinde başlatılan ağaçlandırma seferberliği kapsamında İncirliova İlçesi'ne bağlı Gerenkova Köyü'ne 260 adet çam fıstığı fidanı dikildi. Düzenlenen fidan dikim törenine Aydın Valisi Mustafa Malay, Vali Yardımcısı Yüksel Topal, Koçarlı Kaymakamı Suat Dervişoğlu, İncirliova Kaymakamı Cafer Sarılı, il genel meclisi üyeleri ve ilgili kurum temsilcileri katıldı. 

Açılışta konuşan İlçe Kaymakamı Cafer Sarılı; öğretmen ve ailelerden ocukların ağaç sevgisi ve ağacın faydaları konusunda eğitilmesini istedi. Çocukların ağaç sevgisi ile yetiştirilmesi durumunda ülkenin ağaç varlığına daha iyi sahip çıkılacağını savunan Sarılı, “Çocuklarımızın bunu görmelerini yaşamalarını istiyorum. Çünkü geleceğimiz onlara bağlı. Onları biz ağaç sevgisiyle yetiştirirsek, burada ağaç dikimini gördüğü zaman, o unutmayacak” dedi. 

Ağaç varlığının tükenmesi halinde toprak ve suyunda olmayacağına değinen Vali Mustafa Malay, toplumun tüm kesimlerinin bu bilince sahip olması gerektiğini ifade etti. Ağaçlandırma çalışmalarının sadece ilgili kurumlara bırakılmasının yanlış bir davranış olacağına işaret eden Malay, “Tüm halkımız bu çalışmalara katılmadı. Türkiye'nin neresine gidilirse gidilsin, mesleği ne olursa olsun ağaç sevgisi toplumun her kesiminde yaşatılmalı. Biz vatandaşları ağaç dikmeye teşvik ediyoruz. Meyve vermeyen, ürünü olmayan ağaca ihtiyacımız yok. Ağacın her türlüsü faydalı fakat, esas hedefimiz ürün veren ağaç dikmek. Koçarlı ilçesi başta olmak üzere, bölgemizde fıstık çamının ne kadar güzel olduğunu ve bununda getirisinin iyi olduğunu artık halkımız öğrendi. Ağaç sevgisiyle yetişen çocuklarımız vatanını, milletini, insanları daha da çok sevecekler. Tarlalarımızı, bağlarımızı, bahçelerimizi meyve ağaçlarıyla donattığımız zaman, hem gelir düzeyimiz artacak hem de ülkemizin küresel ısınmadan etkilenmesi azalacak” diye konuştu. 

Yapılan konuşmaların ardından Vali Malay ve katılımcılar tarafından Gerenkova Köyü kırsalındaki boş arazilere çam fidanı dikimi gerçekleştirildi.

İHA
Yayın Tarihi : 12 Şubat 2008 Salı 18:42:04


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
seren alkan IP: 212.156.21.xxx Tarih : 26.04.2008 22:19:11

fidan dikmek çok iyi bişeydir,FİDAN DİKİP ORMANLARI ÇOĞALTIRSAK YAŞAMIMIZ DAHADA TEMİZ VE GÜZEL OLUR.Bu yüzden hepimiz fidan dikelim ve doğayı güzelleştirelim (NE OLUR HEPİMİZ FİDAN DİKELİM NE OLUR)