18
Mayıs
2024
Cumartesi
İNCİRLİOVA - AYDIN

Aydın İncirliova: Baraj yapımı gençlerin evliliğine engel oluyor

Aydın’ın İncirliova İlçesi İkizdere Köyü’nde gençler, İkizdere Barajı’nın yapımı nedeniyle konulan imar yasağıyla ortaya çıkan iskan sorunundan dolayı evlenemiyor.

İkizdere Köyü’nde, İkizdere Çayı üzerinde içme ve sulama amaçlı yapılması planlanan "İkizdere Barajı" sebebiyle 10 yıl önce ev yapımı yasaklandı. Köyün bulunduğu alan ve köylülerin arazileri baraj içerisinde kalacağı için araziler ve mevcut evler istimlak edildi. Yaklaşık 5 yıl önce başlanan ve 15 Şubat 2002 tarihinde bitmesi planlanan barajın sadece temeli atıldı ve ödenek yetersizliği nedeniyle bu şekilde kaldı.

Getirilen imar yasağıyla köyde başlayan iskan sorunu sebebiyle de 5 yıldır hiç düğün yapılamadığı bildirildi. Yıllardır yuva kurma hayaliyle yaşadıklarını belirten nişanlı çiftlerden Serkan Sarıoğlu (24) ve Ezgi Soylu (22) bu belirsizliğin bir an önce çözülmesini isteyerek, "3 yıldır nişanlıyız. Ancak ev yapmamız yasaklandığı için evlenemiyoruz. Her ikimiz de çiftçiyiz. Şehirde ev yaptırmaya gücümüz yetmediği gibi, oralarda iş bulmamız da olanaksız. Yetkililerin bu sorunu bir an önce çözmesini bekliyoruz" dediler.

Durumdan en çok kendisinin rahatsız olduğunu belirten Köy Muhtarı Ahmet Ülker, "Bu baraj sorunu benim çocukluğumdan beri devam ediyor. 15 yıllık muhtarım, çalmadık kapı bırakmadım. Ancak bir arpa boyu mesafe kat edemedik. Yetkililere göre bu baraj 2002 yılında bitecekti. Bu tarihin üzerinden 2 yıl geçti. 1999’da temeli atılan baraj öylece kaldı. Köyde gençlerin hepsi birbirine gönül vermiş, nişanlanmış ev yapamadıkları için evlenemiyorlar. Cenazelerimizi bile başka köylerin mezarlıklarına izin alarak defnediyoruz. Yıllardır belirsizlik devam ediyor. Yetkililerin bu sorunu bir an önce çözmesini istiyoruz" diye konuştu.

AYDIN-(İHA)
Yayın Tarihi : 16 Ocak 2004 Cuma 13:07:11


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?