23
Mayıs
2024
Perşembe
İNCİRLİOVA - AYDIN

Aydın İncirliova'da, bayram kutlaması yüzünden mahkemelik oldular

Aydın’ın İncirliova İlçesi’nde, Milliyetçi Hareket Parti’li (MHP) Belediye Başkanı ile Büyük Birlik Partisi (BBP) İlçe Başkanı, bayram kutlaması yüzünden mahkemelik oldu.

BBP İncirliova İlçe Başkanı Ahmet İyilik, partisinin Kadir Gecesi ve Ramazan Bayramı kutlama metninin belediye hoparlöründen okutulmadığı gerekçesiyle, Belediye Başkanı Şerif Temel hakkında Cumhuriyet Savcılığı’na suç duyurusunda bulundu.

Konuyla ilgili bilgi veren İncirliova Belediye Başkanı Şerif Temel, hiç bir partiye özel uygulama yapmadıklarını belirterek, BBP’nin bayram mesajının prosedüre uygun olmadığı için okutulmadığını ileri sürdü.

BBP İlçe Başkanı İyilik’i kuralları bilmemek ve şov yapmakla suçlayan Şerif Temel, "Belediyeye resmi yazıyla müracaat eden tüm siyasi partilerin bayram kutlama mesajı belediye hoparlöründen okundu. Ancak BBP’nin mesajını ilçe başkan yardımcısının hanımı getirdi. Gelen mesaj kesinlikle kurallara uygun değildi. Ben kendilerine bir üst yazıyla diğer partilerin yaptığı gibi müracaat etmelerini söyledim. Burası bir resmi kurumdur. Belli kural ve kaideler doğrultusunda işler yürütülür. Eğer BBP bu kurala uymamışsa, ben onlar için kuralları çiğneyemem" diye konuştu.

BBP İlçe Başkanı Ahmet İyilik ise Başkan Şerif Temel’i görevini kötüye kullanmakla suçlarken, İncirliova Cumhuriyet Savcılığı’na dilekçeyle başvurarak suç duyurusunda bulundu.

Ahmet İyilik, Başkan Temel’in kasıtlı olarak partilerinin kutlama mesajını belediye hoparlöründen okutturmadığını belirterek, "Bu yıl diğer partiler gibi biz de halkın bayramını kutlamak için belediyeye müracaat ettik. Müracaat eden tüm partilerin kutlama mesajları belediye hoparlöründen okunurken, bizim mesajımız okunmadı. Belediye başkanı burada görevi kötüye kullanmıştır" dedi.

İBRAHİM KILINÇ/OĞUZ BİÇEN-AYDIN (İHA)
Yayın Tarihi : 3 Aralık 2003 Çarşamba 00:00:12
Güncelleme :19 Ocak 2004 Pazartesi 22:11:10


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?