19
Mayıs
2024
Pazar
İNCİRLİOVA - AYDIN

Aydın'da folklör il birincisi incirliova hürmüs ayaydın i.ö.o.

İlk Öğretim Kurumları Arası Halk Oyunları Türkiye Şampiyonası'nın ikinci ayağı İl Birinciliği Yarışmasında İncirliova Hürmüs Ayaydın İ.Ö.O. İl Birincisi oldu.

Her yıl düzenlenen ve dört ayak üzerinden yapılan Türkiye Şampiyonasında Yıllardır İl,Bölge,Türkiye Şampiyonalarını ve bölge ikincileri arasında yapılan Milli Eğitim Bakanlığı Şampiyonluklarını hem sahne düzenleme ve hem de otantik dallarda kimselere bırakmayan Aydın Merkez İ.Ö.O. ları karşısında kazanarak ikinci ayak olan İl Birinciliğini alan İncirliova Hürmüs Ayaydın İ.Ö.O. Öğrencileri bu sevinçlerini İncirliova İlçe Kaymakamı Mustafa Ayhanı ziyaret ederek paylaştılar. Kazandıkları Kupa ve Belgeyi Kaymakam Mustafa Ayhan'a hediye eden öğrencilere,Kaymakam Ayhan hediyeler verdi.Her konuda yardım için elinden geleni yapacağını belirten Ayhan Alınan Kupa ve belgenin,değil Aydın ili;Türkiye genelinde Şampiyonlukları kimselere bırakmayan ve hatta bu yüzden çoğu zaman şampiyonalarda diğer il okulları çalıştırıcılarını isyan ettiren Aydın Merkez İ.Ö.O.ları karşısında alınan bu birinciliğin Türkiye Şampiyonluğu ile eş değerde olduğunu bu sebeple alınan kupa ve belgenin büyük değeri olduğunu,okulun en mutena köşesinde saklanması ve teşhir edilmesi gerektiğini söyleyerek kupa ve belgeyi Okul Müdürü Mustafa Akbudak'a teslim etti.

İlçe ve sonrasında 24 Ocak 2004 tarihinde Aydın Kapalı Spor Salonu'nda yapılan İl Birinciliğini "Sahne Düzenlemesi"dalında kazanan İncirliova Hürmüs Ayaydın İ.Ö.O.Öğrencileri 13-14 Mart 2004 tarihinde Afyon İlinde yapılacak Bölge(gurup) yarışmalarına katılacaklar.İl birincileri arasında Türkiye'nin 15 kadar iilinde gerçekleştirilen Bölge yarışmalarında da birinci olmaları halinde Türkiye Şampiyonası Yarışmasına katılacak H.Ayaydın İ.Ö.O.Öğrencileri,bölge yarışmasında ikinci olmaları durumunda ise Milli Eğitim Bakanlığı Kupası Şampiyonasına katılacaklar.Ancak,Türkiye Şampiyonalarında birincilikleri kimselere kaptırmayan Aydın İ.Ö.O. larının bu ününü Hürmüs Ayaydın İ.Ö.O. Öğrencilerinin de devam ettireceğine kesin gözü ile bakılmakta. 

Yeni Kent Gazetesi-Demet YETKİNER / Murat D.ÖZER
Yayın Tarihi : 31 Ocak 2004 Cumartesi 20:24:00
Güncelleme :7 Temmuz 2004 Çarşamba 17:47:41


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
cansu yıldırım IP: 94.123.55.xxx Tarih : 1.01.2009 16:25:38

sizi çoooook seviyorum ben CANSU YILDIRIM eski arkadaşınız. sizinle gurur duyuyorum başarılar hepinize. hadiii yolunuz açık olsun